Ynklig.Hej hej.

Det har varit en snöig och blåsig dag här i Longyearbyen men det passade ju ganska bra eftersom vi ändå skulle ha en vilodag. Dock hittade vi på en massa ändå, det blir lite långtråkigt att bara sitta på hotellet.
Så vi gick ut i det här vädret. Lite skillnad mot gårdagens strålande sol och blå himmel. Men det är inte så mycket att göra åt så vi gick runt i de få affärer som finns, mest sportaffärer, och detta är nog det enda stället vi varit på där Johan shoppar och jag inte gör det...
Dock funderade jag ett slag på att köpa hem den här isbjörnen till Ola, som hemskt gärna skulle vilja ha en. Dock verkar det ha gått inflation i isbjörnsskinn för den vi såg i juni kostade bara 48.000 norska kronor medan man var tvungen att vaska fram 100.000 norska för det här exemplaret.

Ja, inte för att jag hade haft råd med något av det men ändå!

Han är väldigt fin iaf, sån där som man gärna skulle vilja gosa med. Dock inte levande, då hade det inte blivit så mycket gosa misstänker jag.

Jag tänker Gosa! Han tänker Mat!
Lunch måste man ha och denna fantastiska pastasallad, hemligheten var en grym balsamvinäger, slukade jag utan några som helst problem. Mmm, älskar pastasallad. Skulle kunna äta det precis jämt.
& så dagens misstag... jeans. Förvisso med merinoulllångkalsonger under men ack vad jag ångrade detta val. Jag hade ju mest tänkt gå huvudgatan fram, gå in i lite affärer och sen äta lunch men vi fick för oss att gå upp mot den gamla kolgruvans linebanecentral. & där blåste det småspik och innnan jag visste ordet av hade jag tappat känseln i både rumpa och lår och det blev lite akut att ta sig hemåt innan det blev värre. Johan fick frostskador igår och jag är inte benägen att få detsamma. Läskigt och smärtsamt.

& nu ligger jag här och känner mig dödsförkyld (typ som han i reklamen som menar på att vi kvinnor klagar på att föda barn, jag har ju inte gjort det så för mig är en riktig förkylning väldigt, väldigt jobbig ;-) ). Nyser och snyter mig och känner mig frusen och dan. Känns sådär inför morgondagens isgrottetur. Hoppas jag kan sova bort förkylningen och vara pigg och kry i morgon.

Då med mycket mer kläder på kroppen. Typ fyra lager överallt. Minst.

Nu, kvällsmat på hotellets pub då jag inte alls känner för att gå ut i kylan igen på ett bra tag, låt oss säga en tio år sådär. Då kanske det är dags igen.
Kommentarer

  1. Usch vad kallt. Vad tråkigt att du har blivit förkyld. Krya på dig!
    Kram
    Anneli

    SvaraRadera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Tack för att du tar dig tid och lämnar några ord hos mig. Det uppskattar jag verkligen.

Populära inlägg