Tack ni allra finaste.Det är svårt att förklara.

Den där känslan som en gång fanns, som nu är ersatt av något annat, av något positivt, något upplyftande. Att känna en frisk kropp istället för en som snart kommer bli sjuk. Att veta att min kropp håller, att den är stark och att allt jag gör gör den starkare och mer uthållig. Att veta att det där svarta hålet jag alltid har väntat på, det som jag trodde att jag fötts med, det finns inte. Det har faktiskt aldrig funnits.

Det har varit en oro helt i onödan. Som något jag läste någonstans:

Att oroa sig över något som inte ännu hänt är som att betala ränta på en räkning man ännu inte fått.

Precis så. Jag har betalt ränta i så många år, så många år. Men nu är jag plötsligt skuldfri och det är en fantastisk känsla som inte är helt lätt att ta till sig. För den kommer på bekostnad av någon annans olycka. Någon annan var tvungen att drabbas för att jag skulle komma fram till den insikt och den vetskap jag nu fått. & det är en orättvisa som är svår att bortse från. & som jag inte kan göra något åt.

Men jag suger åt mig och tar tillvara på min andra chans. Bokar en resa till ett varmt Grekland i maj med min underbara bonusdotter Inez. Där ska vi sola, leka, plaska, bada och äta gott i en veckas tid. För att fira livet, för att passa på, för att njuta, för att det är möjligt.

För att det är möjligt!

& jag vet att jag är lyckligt lottad. Jag vet det så väl.

Inte minst för alla hurrarop, lyckönskningar, kramar, gillatryck och hälsningar som trillat in sen beskedet. Ni är de allra finaste jag vet. Kommentarer

 1. Det måste kännas fantastikt!
  Kram
  Anneli

  SvaraRadera
 2. Det låter underbart och vackert. Befriande och fantastiskt.
  Den meningen är så oerhört bra. Jag har också läst den på en blogg innan, har för mig det var Malin Berghagens - "Att oroa sig över något som inte ännu hänt är som att betala ränta på en räkning man ännu inte fått." Lätt att tänka, men tyvärr stundtals svår att leva efter ...
  Kram från en ny bloggläsare, Lina :)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Tack för att du tar dig tid och lämnar några ord hos mig. Det uppskattar jag verkligen.

Populära inlägg