Jag, en bokstavskombination.

Vinter.


När man söker jobb eller utvärderar sig själv är det vanligt att man får göra diverse personlighetstest. jag har nyligen gjort två olika och igår fick jag svaret på ett av dem och det var tämligen intressant men inte så överraskande, jag är trots allt 37 år gammal och har en viss koll på hur jag är.

Förra veckan gjorde jag alltså Myers-Briggs Type Indicator-test, ett test som ligger till grund för många av de personlighetstest som används idag. & det är alltså de jag nu fått svar på. Innan jag fick svaret fick jag göra en självskattning, d.v.s vad jag själv trodde att jag skulle få för bokstavskombination. Jag hade nästan rätt, fel på endast en bokstav och det var inte så konstigt för just där var resultatet relativt oklart. Man svarar på frågor om hur man är, inga svar är fel eller rätt, det handlar bara om vad man föredrar. & så är det viktigt att veta att man har alla delar i sig, men i mer eller mindre skala.

Mitt reslutat blev ENFJ -  (The giver) men jag ligger väldigt nära ESFJ (The caregiver) som jag fick nu när jag gjorde om testet på nätet. & personligen tror jag att jag är mer ESFJ än ENFJ. Men men, jag är väl antagligen en blandning.

En liten kort förklaring till hur en ENFJ "är":


anfang-d.jpgen omtänksamme. ENFJ: Är den store kommunikatören, försäljaren eller förföraren. Den omtänksamme tenderar att idealisera människor och verksamheter de beundrar och anstränger sig hårt för att leva upp till dessa ideal. Detta kan innebära att de undertrycker sina egna behov och inte ger sig själva den omtanke och vila de unnar andra. De föredrar ofta det talade ordet framför det skrivna och är ofta mycket uttrycksfulla. Den talangen får dem ofta att trivas i yrkesroller som innebär att tala inför publik, särskilt om det de talar om innehåller teoretiska och abstrakta element. Martin Luther King och Ronald Reagan räknas till dem som är ENFJ. (Källa: Mine Goes to Eleven)

& så här "är" en ESFJ:

anfang-a.jpgsiktsmaskinen. ESFJ: Värdesätter harmonisk mänsklig kontakt högt. Åsiktsmaskinerna är bäst på jobb som innebär att hantera människor och de är särskilt begåvade på att locka fram samarbete från personer som kanske är upprörda eller oroliga. De är känsliga för både kritik och beröm och brukar se till att flocken håller ihop. De trivs bäst när det är ordning och reda i den yttre världen, såväl bland människor som saker, och ser gärna till att även andra håller ordning och reda. De älskar att ha varma relationer och trivs som fisken i vattnet när de får träffa och prata med många personer, gärna samtidigt. De har lätt för att prata och tänker gärna medan de pratar. Det gör att de ibland kan tycka att de gör bort sig. Den amerikanske presidenten Dwight Eisnehower anses vara av ESFJ-typ. (Källa: Mine Goes to Eleven)

Oavsett vad så är det kul att se hur man blir typecastad

Här kan ni själva göra testet om ni är intresserade.Kommentarer

 1. Det är alltid roligt att göra tester. Jag har själv gjort några och har pricka in bra på hur jag är.
  Kram
  Anneli

  SvaraRadera
 2. Det där testet har jag också gjort, för några år sen. Har för mig att jag var en ESTJ mest. Ska nog göra testet sen. Brukar ha rätt bra självkännedom. Men det är kul att göra tester ändå.

  Kram Lena

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Tack för att du tar dig tid och lämnar några ord hos mig. Det uppskattar jag verkligen.

Populära inlägg