Flugskit.Mannen med stort J.

Efter en lång och intensiv dag, som slutade i någon slags bokstavskombination (det får bli ett helt eget inlägg om det en annan gång), var det ljuvligt att komma hem till huset, tända en brasa, laga god mat och sedan spendera en lång stund framför brasan medan mannen läste en saga för oss allihop. Vi satt uppflugna i soffan framför elden och lyssnade medans vinden ven utanför och värmen från brasan gjorde våra kinder heta och röda.

Förutom Lilleman som låg i en fåtölj och snusade sött till Johans sagoröst...


Smaragdernas bok av John Stephens.& nu väntar vi på snöovädret som ska komma in över oss under kvällen/natten. Det blåste rejält ute för några timmar sedan när jag gick från bussen och det var ingen lindans direkt att ta sig hemåt. Snarare skulle fotspåren jag lämnade efter mig mer kunna liknas vid en rejäl fylla. Så orakt gick jag. Det är svårt att förstå att "lite" vind kan vara så mäktigt och kraftfullt.Inez ritar till sagostunden.


Det känns ju lite märkligt. Att det fortfarande är så kallt och att säsongens värsta snöstorm ska infalla den 19 mars. Vi har förvisso inte sett skymten av någon snö än men den kommer väl. & kanske ska jag och Johan bara vara nöjd med vädret för det gör att det är helt ok att klä sig i jätteparkas och tjockaste vinterkängorna när vi drar till Svalbard. Ingen på tåget/flyget kommer tycka att vi är freaks. & istället för en gradskillnad på 25-30 grader blir det cirkus bara 12-20 graders skillnad. Det är ju ingenting *hmm...*

Man får se det goda i det onda.


& Lilleman, han bara sover.


& på tal om Svalbard så är vi i princip helt färdiga rent materiellt. Dessutom lär vi få göra fler sådana här eller liknande resor (vill gärna till Island och Grönland) eftersom vi nu är kittade till tänderna med merinoullunderställ, skaljackor, mellanlager, fleecetröjor, glaciärhandkar (fråga inte), buffs, specialstrumpor och ett styck löjligt stora skidglasögon.

Ni kommer säkert få er ett eller annat gott skratt över min michelinliknande "lilla" flugskapelse. & om inte annat lär väl isbjörnarna se ganska förvånade ut när det kommer en stor fluga farandes på en snöskoter i deras terratorium.

Jag ska lägga upp ett foto på mig i de fantastiska skidglasögonen så ska ni få se vad jag menar. Det är inte för intet i princip inga solglasögon passar det här lilla fejset. Det är inte så stort helt enkelt och det mesta i "glasögondel" täcker upp större delen av ansiktet. & det är sällan eller aldrig snyggt.

Det får kanske bli morgondagens uppdrag till mig själv, publicera  märkliga flugliknande porträttfoton på bloggen.

Nu, sova!


Kommentarer

 1. Det låter som ni har det helt underbart där i huset. Med brasan och allt annat som gör livet lite så där extra njutbart och lyxigt.
  Härligt att läsa om all Svalbard-planering :)
  Önskar dig en underbar dag,
  Kram Lina

  SvaraRadera
 2. Sitta tillsammans och läsa/höra saga, sagolikt. :)
  Jag ser fram emot bilden på dig i dina skidglasögon. Oavsett hur de sitter eller ser ut på dig är det viktigaste att du ser bra ut genom dem.
  Ha en fin innedag och håll hårt i varandra. Vi sitter i vardagsrummet, hela familjen. Ute blåser det utav bara helsike och den snö som kommit har gjort helt fantastiska drivor. Undrar hur det ser ut mot kvällen?

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Tack för att du tar dig tid och lämnar några ord hos mig. Det uppskattar jag verkligen.

Populära inlägg