En perfekt dag
En perfekt dag.

Vaknade sent idag, det blir lätt så när man kryper ner i sängen någon gång strax efter två och sover oroligt mest hela natten (konstiga drömmar om nattklubbsöppningar, skidklädder, New York på 80:e gatan) & till råga på allt har en jamande katt som oftast verkar tro att det är han som är tuppen i kvarteret...

Men vi åt en god frukost i lugn och ro och planerade dagen. Några måsten avklarades, som att stoppa in en omgång tvätt i maskinen, handla mat och tömma våra överfyllda IKEA-kassar (Grå, ljusgrå, vita, inte blå, inte gula) på återvinningsstationen. Det är trots allt skönt när det är avklarat och det ser avskalat ut inne i köksgarderoben.

Sen åkte vi till Lund, Johan skulle tvätta bilen och jag ville fika. & vi hamnade på Stadsparkscafét och på en oväntad brunschtillställning. & det var underbart! Att få sitta i den ljusa lokalen, lyssna på harpa (även om det spelades Sankta Lucia...) och smaka på gudomlig äggröra, salt potatis, pastasallad och perfekt gräddade våfflor. & vi som bara skulle fika, & så fick vi så mycket mer. En upplevelse, av intryck, av smaker och av förnimmelser.

& när vi kom ut sken solen på oss och det kändes som en alldeles fantastisk dag, även om vinden var iskall och temperaturen visade på minus. & i mitt ansikte fanns ett leende som är svårt att tvätta bort, ett som kommer av en härlig dag, en dag som får det att strama i kinderna av allt leende.

& sen har den fortsatt. Med fin shopping, en god hemlagad sallad, bra musik i högtalarna och vetskapen att om en vecka, då är resenerverna på topp, då är det läggdags tidigt för strax efter fem på morgonen ska vi infinna oss på Kastrup. Härligt!

Men nu, snart ny vecka & dags för snöstorm på tisdag. Det är alltså bara att samla på så mycket positiv energi det bara går fram tills dess. För då kommer jag säkert svära åt att våren inte är här och att vintern nu har varat i nästan fyra månader. Dvs, mer än ett kvartal!

Jaja, vädret rår man inte på.


Kommentarer

 1. Vilken härlig dag ni verkar ha haft! Haha, Sankta Lucia i mars!

  Kram Lena

  SvaraRadera
 2. Vad fint att dagen gav er sitt allra bästa leende. Sankta Lucia är i och för sig inget jag vill höra i mitten av mars.
  Just, vädret rår vi inte på hur gärna och ofta vi än svär. :/
  Jag hoppas att denna dagen också är bra, bortsett från all vind. Erhmm, och tanken på all snö som är på väg.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Tack för att du tar dig tid och lämnar några ord hos mig. Det uppskattar jag verkligen.

Populära inlägg