Att bli stoppad av polisen.

En road Johan


Efter att ha lämnat den ryska bosättningen Barentsburg på gårdagens skotertur begav vi oss hemåt genom Gröndalen (som inte alls var speciellt grön). Efter att vi kört ett tag såg jag två skotrar komma i mycket hög fart på vänster sida och jag undrade lite om det fanns en kollisionsrisk, vi var alla på väg mot samma genomfart nämligen och det finns gott om snöskotergalningar här på Svalbard.

Men det var aldrig någon fara, de två andra skotrarna körde så snabbt att den ena hann stanna upp i vår färdväg och på så sätt se till att även vi stannade. Konstigt, mitt ute i ingenstans kan man tycka.

& konstigt var det, för det var sysselmannen (polisen) som var ute på spaning efter alkoholpåverkade förare. Så alla i sällskapet förutom jag och guiden fick blåsa i alkoholmätaren och visa sina körkort. Helt galet, mitt ute i en igenfrusen fjord utan ett hus, en väg eller något annat väsentligt i närheten.

Men kul var det förstås, alla förare fick med beröm godkänt och vi kunde åka vidare efter lite turistfoton ihop med Sysselmannen.

Det som var ännu roligare i historien var att guiden vid förra stoppet (bara fem minuter innan) hade berättat att två killar hade åkt fast med 0,4 promille i kroppen och hade fått böta 36.000 norska vardera... Så det var med en viss spänning vi följde alla i gruppens blåstest. :-)

Det var väl för väl att det inte serverades varken champage eller vodka till den ryska lunchen kan man ju tycka...Klar att blåsa


Sysselmannen


Så här såg det ut där vi blev stoppade.

Vår skoterrunda som började i Longyearbyen.


Kommentarer

  1. Haha, vilken story! Var tvungen att berätta för maken också. Skönt att ingen druckit.

    Kram Lena

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Tack för att du tar dig tid och lämnar några ord hos mig. Det uppskattar jag verkligen.

Populära inlägg