and it hurts with every heartbeat
Jag somnade till film nummer två, den som handlade om gangsters i LA i slutet på 40-talet. Sean Penn mumlade sig genom filmen och utan text blev historien platt och svår att förstå. Därför sitter jag nu här, med datorn i knät och försöker fördriva tiden tills kroppen återigen får för sig den är tillräckligt trött för att det ska gå att somna.

Det kan dröja om man säger som så.

Jag läser bloggar, lyssnar på Kleerup feat. whomever, andas stillhet och låter axlarna sjunka ner till sin rätta position i de dimmade lampornas förlåtande sken.

Som så många gånger förr.

Funderar över framtiden, på ett bra sätt. Nu när den faktiskt är här, är möjlig och ser ganska ljus ut. När det jag så länge fruktat äntligen är begravt i en hög av papper och två provrör med mitt blod.

Önskar jag satt på ett tåg, med Sveriges vackra landskap susande förbi utanför tågfönstret. & innanför sitter jag, med dator i knät och hörlurar som skyddar mig från yttre påverkan. & känslan att kunna tänka i fred, att ha möjligheten att inte bli störd, att kunna sitta i timmar och bara titta ut och ta in allt det där vackra som jag så sällan ser, det jag borde se, det jag borde minnas och fylla mitt hjärta med.

Allt det där som är bra. Som gör att jag ler åt min man när vi vaknar på morgonen, som får mig att dra en hand genom hans tjocka hår och säga jag älskar dig. Det där som får mig att lyfta upp en alldeles för tjock katt, borra in ansiktet i hans mjuka päls och andas in honom så mycket det bara går. Det där som gör att Johan vet att när jag plockar lime i butiken så tar jag de allra finaste, vilket ibland betyder att de är i ett ganska dåligt skick. Men han vet att jag har ansträngt mig för att ta de finaste som fanns av de fula.

Han bara vet det.

& än bättre är känslan av att veta att han vet det.

Det är de små sakerna. Som ett barn som säger Heléne, glöm inte att jag älskar dig. Sådär så att jag blir helt rödmosig i hjärtat och varm ut i varenda nervcell.

Det är sådant jag borde fylla mitt hjärta och mitt inre med. Ta bort oron och ersätta den med det fantastiska som sker varje dag, varje minut. Bara man är villig att se. Ta bort oron och se möjligheterna, att se det storslagna, det underbara. Det jag tar för givet eller inte ger tillräckligt med uppmärksamhet för oron ständigt är där och pockar och leder bort uppmärksamheten.

Jag vet ju att det plötsligt kan vara för sent. & jag vill inte sitta där på ålderns höst och tänka om jag bara, kanske skulle jag, varför vågade jag inte. Nä jag vill ha skapat fantastiska minnen, ha historier att berätta för barnbarn eller vem som helst som vill lyssna.

Frågan är väl egentligen bara...

Hur gör man?


Kommentarer

Populära inlägg