-52 och att känna sig som en torktumlad studsboll.

Underbara vidder


Är ni beredda? För här en bildkavalkad från gårdagens fantastiska snöskotertur till Östkusten. Isbjörnarnas rike.

Vi hade en fantastisk tur med vädret och körde på som bara den vilket gjorde att vi fick två turer i en i går. oerhörd valuta för pengarna. Så istället för "bara" tolv mil på skotern tillryggalade vi oss sjutton mil. & det känns i kroppen idag kan jag lova, jag har sällan känt mig mer som en gammal tant med varken leder eller en fungerande ryggrad. För att inte tala om den stelaste av nackar.

& det är inte precis som om jag har gjort något gigantiskt motionspass, vilket kanske hade varit att föredra. Nej istället är det de där sjutton milen guppandes upp och ner och en krampaktig kamp att hålla sig kvar på skotern som for över gupp och ojämnheter i 80 km i timmen.

Herregud vilken kamp. Just de bitarna kunde jag gärna varit utan. Det går kanske att jämföra med många timmar på en skenande häst med för långa stigbyglar. Eller flera timmars hård turbulens, eller som om någon höll i en och studsade en rakt upp och ner i flera timmar.

Ungefär så.

Men som tur var glömmer man ju av det där jobbiga och det fina, det vackra, det underbara stannar kvar. För underbart var det. Även om vi tyvärr inte fick se någon Isbjörn.

Dock var det fruktansvärt kallt. Gjorde en wind chill analys och med tanke på att det igår var -20 och vi körde i 80 km/h ibland så var dem faktiska temperaturupplecelsen -52...

Men alltså. helt fantastiskt. Men jag är grymt glad att vi la in en vilodag idag och att jag fortfarande sitter i myskläderna på hotellet och bara kan slappa och ta det lugnt och kolla på både film och bilder från igår. Underbart!

Johan i full mundering, utan vantar på, aj aj.

Mer hänförelse

Vår skoter & Johan

Vackert.

Vår guide Sander spanar Isbjörn utan framgång.
Det är så vackert att det är svårt att förstå.

Här brukar isbjörnarna hänga

Isbjörnsrike - östkusten

På tur behöver man ha både signalpistol och vapen med sig.

Som ett månlandskap

Våra skotrar, enda gången vi var en bra bit i från dem.

Ett isblock som kalvat och sedan frusit fast igen.

Mer isblock.

Berg.

Mer is.

Johan är nöjd med en kopp varm choklad i handen.

Glaciärkanten

Johan joggar fram värmen

Romantik

Här är jag. Ser i mig?

Företaget vi åkte med. 

Alla våra skotrar, snyggt parkerade.

Utsikt över Tempelfjorden

Så vackert att det gör ont.

Jag!

Tempelfjorden

Johan

Kommentarer

 1. Så vackert så man blir gråtfärdig! Kan bara föreställa mig hur vackert det är i verkligheten.

  Kram Lena

  SvaraRadera
 2. Fantastiska bilder! Skulle också vilja se ett sådant landskap, men kommer aldrig någonsin att kunna övertala Henrik att åka till ett ställe kallare än Sverige...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaana, det finns en möjlighet. I Longyearbyen finns en mycket bra restaurang med en av norra Europas bästa vinkällare på över 20.000 flaskor. Denna eminenta restaurang bör naturligtvis finnas med på RestaurangOnline. Då är det inte svårt att motivera affärsresa i studiesyfte! Jag kan börja införsäljningen på lördag då vi ska dit ;-)

   Radera
  2. Haha, låter alldeles utmärkt Johan!! Hade ingen aning om att det fanns ett sådant utbud där, motiverar kanske resa till och med för Henrik även om det inte blir någon affärsresa...

   Radera
  3. Ju mer jag tänker på det desto mer relevant verkar det att ansluta restauranger på typiska turistställen. Turisterna (i många fall) kommer från andra länder och har inte lokalt telefonabonnemang och undviker att använda telefonen som just telefon men använder med fördel WiFi på hotell osv. Man går uteslutande ut och äter men har kanske inte kunskap om vilket utbud som finns eller hur man beställer/undviker beställa pga språkförbistring. I just det här exemplet finns det åtminstone tre restauranger som kan vara relevanta.

   Radera
  4. Ja det är sant, man kanske inte heller alltid har lust att gå iväg till en restaurang varje kväll om man är trött, utan kanske hellre tar med och äter på hotellet. Eller man kanske vill försäkra sig om att få ett bord på en rekommenderad restaurang i förväg, och allt blir förstås mycket enklare med en app, då kan man till och med boka innan man reser!

   Radera
  5. Precis! Låt oss fortsätta den här tråden på annat vis :-)

   Radera
 3. Gud vilka fantastika bilder. Jag kan tänka mig att detta är ett riktigt äventyr.
  Kram
  Anneli

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Tack för att du tar dig tid och lämnar några ord hos mig. Det uppskattar jag verkligen.

Populära inlägg