Smärta och att studera fotografi
Det är en fantastisk dag där ute, utanför fönstret. Men jag väljer att kura hop mig inomhus, där det är varmt, tryggt och skönt att vara. Kanske måste jag ändå bege mig ut på jakt efter bättre smärtstillande, en tand i nederkäken gör lite ont och alvedon hjälper bara halvdant. Det var länge sen jag hade tandvärk, jag hade glömt av hur ont det gör, hur irriterande det är och hur det inte går att undkomma smärtan. Tandläkartid är bokad men min tandläkare är påpassligt nog inte på jobbet förrän på torsdag. Visst kan man ju välja någon annan men jag gillar min tandläkare, vilket är ett stort steg för mig iom att jag lider av tandläkarskräck (det blir lätt så när tandläkaren bänder upp munnen på den lilla sjuåriga skräckslagna flickan med en svart kloss och drar ut tänderna med våld. Bedövningen hjälpte inte och mamman blev utkörd ur rummet). Så jag väntar tills på torsdag. Jag vet inte om de är ett hål eller om min tandhals är blottad och känslig men jag gissar på alternativ nummer ett, även om jag inte kan se något.

Men ont gör det och kall luft gör inte saken bättre så jag stannar nog inomhus idag. Dessutom behöver benen och ryggen få vila lite efter allt promenerande förra veckan, benhinnorna drabbas alltid värst när jag sätter igång med mina promenader och de behöver få återhämta sig något.

Som tur var har jag annat att göra. Jag ska ta ställning till ett mail jag fick förra veckan med en förfrågning jag inte riktigt vet hur jag ska ställa mig till och jag ska ta tag i mina fotokurser som startar idag på Jönköpings Högskola.

Jag ska gå:

"Fotografi - visuell kommunikation 7,5hp" 
"Digital Bildbehandling 7,5hp"

Det ska bli intressant och förhoppningsvis taggar det mig lite till att ta fram kameran igen. Ja, det är väl kanske till och med en förutsättning för att jag ska kunna genomföra kursen. Så nu är jag student igen. Bara en sån sak!

Så nu ska jag sätta mig och studera en stund. För det är ju sånt studenter gör. Gärna med nyvässade pennor, ett oanvänt suddi (ni vet sånt där vitt avlångt trefjärdedelsklätt i blå papp), ett fint spiralblock där det endast står namn och telefonnummer än så länge och en iver som bara unga människor lyckas uppbåda.

& en kopp kaffe.

Det blir nog bra.
Kommentarer

 1. Jag känner igen det där med tandläkaren. Nu har jag en helt underbar tandläkare som tur är.
  Lycka till på kurserna. De ser intressanta ut.
  Kram
  Anneli

  SvaraRadera
 2. Vem hade inte fått tandläkarskräck efter en sån behandling! Herre gud, det var nog det värsta jag hört kring det yrket. Jag hade förstått det lite mera om vi hade snackat 40-tal. Skönt att du nu verkar vara mindre rädd i alla fall. Och hoppas det snart går över.

  Härligt med kurser. Har sett flera som gått just dem. Verkar nöjda tror jag.

  Kram Lena

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Tack för att du tar dig tid och lämnar några ord hos mig. Det uppskattar jag verkligen.

Populära inlägg