And if I only could make a deal with God


It doesn't hurt me

You wanna feel, how it feels?
You wanna know, know that it doesn't hurt me?
You wanna hear about the deal I'm making
You, you and me

And if I only could
Make a deal with God
And get Him to swap our places *Dagarna passerar och jag räknar baklänges, hur länge sen var det nu, sen de stack nålar i mig och sög mitt blod? Sen jag höll lappen i min hand där det stod att läsa "DNA-analys". Jag känner mig märkligt opåverkad, men kanske är det bara ett skydd för på samma gång läser jag allt jag kommer över om brca1, bloggar om äggstockscancer och bröstcancer. & det finns många av dem, alldeles för många. 

När jag var liten dog min älskade moster och jag minns att jag pratade lite om det med en vän som var några år äldre. Hon sa då att om tjugo år skulle var tredje person drabbas av cancer. Jag tyckte det var läskigt men det var ju så långt bort. Men jag tänker på det ibland, att det hon sa var rätt. En tredjedel av befolkningen kommer någon gång under sin livsstil drabbas av cancer. Många är gamla och det är kanske en naturlig del av livet men många är allt för unga. 

Har man någon gång varit i närheten av en cancersjuk människa som fått behandlingar så vet man att det är helvetet på jorden många gånger. & det är inget jag vill utsätta mig för, varken mig själv eller min omgivning. Så när provsvaret kommer så kommer jag noga överväga mina alternativ men om det det är den minsta risk att snart drabbas så kommer jag operera bort allt som ligger i farozonen. Det finns inget att tveka om.

You are not your ovaries
You are not your breasts.


*Running up that Hill - Kate Bush

Kommentarer

  1. Min mamma gick bort i cancer 2005. Hon var bara 54 år gammal. Det kändes hårt att se någon så närma plågas och man kan inget göra.
    Kram
    Anneli

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Tack för att du tar dig tid och lämnar några ord hos mig. Det uppskattar jag verkligen.

Populära inlägg