Snöstormen
Så var det då dags för Skåne att drabbas av snöstorm och hej va det virvlar, snöar och blåser. Det verkligen öser ner snö och att vi "nyss" skottade går inte att se. Det är inte väder att ge sig ut så vi myser hemma med tända ljus och varma tossor på fötterna. Vi blir i princip "insnöade" eftersom vinder ligger mot huset och samlar snön mot vägg och dörr. Inget vi inte kan ta oss ut från men lite spännande är det allt. (ni förstår 2 dm snö är mycket för oss)

Dock inte lika spännande att köra bil, vi var och handlade innan och på en timme hade vägarna utanför byn drivit igen och det var snömodd och vind som ven över körbanan. Antar att det dessutom kommer bli värre. Får verkligen hoppas att folk kör uppmärksamt och försiktigt. Det här vädret är som gjort för att folk ska köra i diket, speciellt med den vind som ligger på samtidigt som vägarna är snöfyllda.

Men så länge man inte är ute så är det ingen större fara, då är mysigt att sitta här inne och kolla ut på snön som yr och dansar utanför. Dricka en kopp kaffe och spela Rummy och lyssna på julmusik.

& slå in julklappar. Nu är nästan allt klart (har jag inte sagt det innan?) men eftersom vi även ska köpa julklappar till kusinbarnen så saknas det just nu en endaste ynka julklapp. Sen ska jag njuta av att inte behöva julstressa över huvudet taget. Så skönt att ligga i soffan, framför brasan med en god bok och Just D i högtalarna medan andra rusar runt på stan och river sitt hår i stress och aggressioner över köer, saker som är slut och trängsel.

Men nu blir det Rummy, julgodis och min efterlängtade latte.

Häpp på sej!


Kommentarer

 1. Åh rummy så roligt!
  Lite spännande är det eftersom man inte vet hur mycket snö det blir. Håller med om att det inte är roligt att köra bild då. Men att mysa inne går ju bra! :)
  Önskar en trevlig andra advent!
  Kram
  Anneli

  SvaraRadera
 2. Det finns en viss mysfaktor på snöstormar. Så är det allt.

  Kram Lena

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Tack för att du tar dig tid och lämnar några ord hos mig. Det uppskattar jag verkligen.

Populära inlägg