Rött är sött.Goder afton, goder afton, både herre och fru.

Har varit på drop-in på Willes förskola idag och fått smaka både klassrumsbakade mjuk pepparkaka och sockerkaka och titta på alla fina saker som barnen hade åstadkommit. Kul, för minnena från min egen förskoletid/första klass kommer tillbaka så oerhört starkt. Så härligt med juletid på en skola, det är stora adventsljus i papper uppsatta på fönstrena och för varje advent sätter de dit en ljuslåga, som om ljuset blivit tänt.

& barnen ritar tomtar med långa skägg och paket och slädar. Så himla gulligt.

Nu sitter jag och tittar efter recept för i morgon ska jag och Åsa och Milou baka julgodis här hemma och jag måste ha koll så att allt jag ska baka finns här hemma. Det ska bli supermysigt att ha dem här, tända en massa ljus och lyssna på julmusik samtidigt som juliga dofter sprider sig i köket. & vad ska jag baka? Det blir något av det bästa julgodiset i världen plus lite nya recept som jag inte provat. Lite kola, kanske någon lakritskola osv. Mmmm.

& på kvällen kommer pojkarna hem och får smaka på det vi har bakat och slå sig ner för en god middag och lite julöl. Tror det blir toppentoppen! Är så mysigt med juletid när det finns tid att umgås och hänga med folk vi tycker om. Bästa, bästa.

Men nu ska jag minsann kolla på Svärdet & Spiran som Johan fick i present för några månader sen. Redan då bestämde han att i december, då, då ska vi titta på den så nu ska vi göra det ihop med lite chips och tända ljus. Nästan som bio, fast hemma...

Hejsvejs!


Kommentarer

  1. Åh vad mysigt ni ska ha det. Baka julgodis med vän är sjukt mysigt!

    Och tummen upp för de röda :)

    Kram Anna

    SvaraRadera
  2. Hej Heléne! Jag letar desperat julgodis recept...några tips? Jag har redan bra kolarecept men allt annat är av stort intresse. Vi ska ha julbak på söndag. Tack på förhand! Kram Malin (fd Olson)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Tack för att du tar dig tid och lämnar några ord hos mig. Det uppskattar jag verkligen.

Populära inlägg