Att åka tillbaka till det vackraste


SVALBARD

Förra året fick jag världens mest oväntade men bästaste julklapp. En fantastisk resa till Longyearbyen och Svalbard, en plats jag knappt kände till vid mer än namn och ett avstånd som gjorde mig lite överläppssvettig. Åka till Arktis i juni? Kan det verkligen va något?

Om det var.

Jag blev kär, där och då, i en ö så karg att det inte finns ett endaste träd, i ett landskap så ensligt, så fantastiskt, så underbart. I ett samhälle med hjärtlighet och värme, i en tystnad man inte finner här hemma. I ett lugn jag alltid sökt efter.

& när jag blir kär då vill jag ha mer, mer, mer. Uppleva, införliva och förlora mig själv. & det finns inget ställe på jorden så vackert som det här.

Att stå stilla här och lyssna efter ljuden som inte finns, se snön på topparna som majestätiskt reser sig runt omkring en, känna vinden smeka ens rödfrusna kinder och andas in allt det där som gör mig lugn, gör mig trygg och förälskad ända in i själen.

Där. Dit. Igen.

Det är svårt att beskriva. Hur axlarna sakta sänker sig, andningen blir långsammare och blicken ständigt söker sig mot de höga topparna. Hur fötterna plötsligt rör sig saktare än förrut, hur det inte längre är bråttom någonstans, hur tiden gärna får stå still, i en evighet som den så vill.

Så i år gav jag tillbaka det bästa jag fått. En resa tillbaka till Svalbard till min älskade, men vid en annan tid, då det fortfarande finns lite mörker, mer snö, mer minusgrader och kanske en och annan Isbjörn. Då det finns möjlighet att skymta norrsken, uppleva ännu mer vackra vyer och falla ännu mer för ett landskap så olikt det jag själv kommer från.

Longyerbyen. Svalbard.

Vi ses snart älskade ö.Kommentarer

  1. Oj Oj Oj vad fint där verkar vara. Underbara bilder. Det är nog inte det första jag skulle tänka på när det gäller semesterresa, men här får jag nog tänka om. Helt klart!
    Kram
    Annlin:s

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Tack för att du tar dig tid och lämnar några ord hos mig. Det uppskattar jag verkligen.

Populära inlägg