Året som gått - del två av två

JULITrots svikande sommarväder blev det långa kvällar med grillning, både hos oss och grannarna. Härligaste tiden. När man kan sitta ute länge, länge, värmen från en filt och ett glas vin och goda samtal.

Johan började bygga framsidan, nästan ett år av jordhögar, skräp och en mindre smickrande framsida så kunde vi äntligen starta. & Johan, som är nogrann likt en byggingenjör, stod med rynkad panna, handen runt hakan lite kring hakan och hummade och konsulterade vår granne Anders vid de svåraste momenten.

Vi firade två år på Friden. Med natursköna upplevelser, fantastisk pizza och landsdofter vi inte är vana vid.

I trädgården saknades det en pool. Vi köpte en uppblåsbar sak, stor nog för att jag skulle ku8nna svalka mig och dessutom kunna slappa med ett glas vitt. Sommaren gjorde sitt intåg när vi som mest behövde det.

& mitt i sommaren var det dags för Åsas möhippa. Med massage (för Åsa), nakenbad och bastu, street dance och bästa middagen på Bastard.  

AUGUSTI
Månaden började med en underbar vecka på Mallorca - Cala Mesquida. Vi hade redan haft en kanonfin första semestervecka i Sverige med sol och bad och upp mot 25 grader och det här blev en härlig fortsättning på det. Vi åt gott, badade massor, sov mycket och gjorde utflykter runt ön.

Den 18 augusti spenderade jag några timmar med att fotografera Ola & Åsa på deras bröllopsdag. Sen firade vi med en hejdundrande middag på Heleneholmsslott med god mat, vackra tal och dans. & världens finaste par.

I augusti var det tolv år sen min mamma dog. & jag saknar henne varje dag men är fortfarande så tacksam att just hon var min mamma. Jag hade tur helt enkelt, en faslig tur. & 24 år är bättre än inget. Älskade mamma.

& i slutet av augusti var det dags för årets sista resa. New York än en gång. denna fantastiska stad. Det går inte att tröttna, inte saknat att inte vilja tillbaka. & vi tog en lugn vecka, i en hetta så olika den vi är vana vid, med god mat (som vanligt), lite shopping och vackra kvällar i Soho.


SEPTEMBER
I september gav jag bort två böcker, hälsade på den här underbara killen (Sigge) och gick en fotokurs.

& så varslades det på jobbet och jag visste att jag låg i farozonen. Men ett beslut jag tagit sen långt tidigare gjorde det enklare att bära vetskapen. Även om september var en av de tyngsta månaderna på långe med jobbiga tankar och svårt att andas.


OKTOBER


Oktober blev en konstig månad. Till slut kom beskedet jag väntat på. Jag var uppsgad pga av arbetsbrist. Jag fick gå hem samma dag om jag ville. Det ville jag. Trots det oerhörda i att förlora sitt jobb kunde jag till slut släppa ut lite av den ångest som präglat de tre sista åren. Den som gjort det omöjligt att koppla av, att släppa mailen, behovet att ständigt vara där, ha koll, inte missa något. Att svara på alla frågor, hjälpa alla, se till att inget glöms bort. deadlines, rapporter, möten, uppföljning. Felrapporter, defekter som ingen fixat, utskällningar, försvarstal.

Andas, andas, andas. Glömma att andas, glömma att le, glömma sig själv.

& att hela tiden göra sitt bästa utan att för den skull kunna påverka slutresultatet.

Tankarna från maj hade fått fäste, jag hade tänkt (kanske hoppats) tanken så länge att det inte var ett jobbigt besked. det som var jobbigt var det som varit fram tills dess, att inte veta hundra, att inte veta vilka vänner som skulle dras med i fallet och exakt vad det hela innebar.

 När bilan faller öppnas också möjligheter.


NOVEMBER


Vi fick äntligen planterat vår ligusterhäck och vårt Klotkörsbärsträd. Framsida är i det närmaste klar och det ska bli så skönt till våren då vi inte längre har en hög med jord och trärötter att stoltsera med på vår tomt.

Jag fortsatte med ännu en fotokurs som jag dock inte avslutade, den levde inte riktigt upp till mina förväntningar. Tyvärr.

& så föll den första snön.


DECEMBERSå blev det december. & snön, föll i tjocka vackra lager. Bildade det vackraste av landskap och skapade den bästa julkänslan. & vi åt julbord på Sankt Markus med fina vänner och underbar mat.

& julen spenderade vi i Skövde, med massor av snö, mat och julklappar och fin släkt. Vi åkte skridskor (barnen), shoppade, var ute på landet, lekte i snön, spelade spel och pratade. Precis som det ska vara på jul tycker jag.

Nu återstår endast några timmar av 2012 och det har varit ett omtumlande år och jag misstänker att det kommer en och annan kurvboll åt mitt håll året som kommer, antagligen förr än senare. Jag har datum att vänta på, naglar att bita på och ett hjärta som hoppas.

Men nu ska vi inte gå händelser i förtid. Nu avlsutar vi 2012 istället.


Kommentarer

  1. Kul att ni åker tillbaka till Svalbard. Ser fram emot att få åka med :-)

    Vilket händelserikt år du haft. Jag är så nyfiken på vad det är du hintar om. Är så glad att jag hittat till din fantastiska varma och tänkvärda blogg! Vi ses 2013.

    Kram Lena

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Tack för att du tar dig tid och lämnar några ord hos mig. Det uppskattar jag verkligen.

Populära inlägg