Svalbard
SVALBARD


Det finns bara ett val på S.

Svalbard.

Utan tvekan är det Svalbard. Vackraste stället jag någonsin varit på och så harmoniskt, stillsamt och helt underbart. Det är mitt bästa tips till alla, åk till Svalbard, upplev något oförstört medan tid är, se bergen, vidderna, färgerna och brist på växter.

Åk hundspann och bli rejält skitig (se ovan), ät fantastisk mat på Huset, upplev havet, fåglarna och Pyramiden. Upplev att solen aldrig går ner. Upplev att solen aldrig går upp.

Upplev norrsken.

Upplev det enorma av att det bara är du och fantastiska berg täckta med snö.

Det är en enorm känsla, en känsla av frid, som inte går att hitta här hemma, jag lovar, jag har letat. Det är något speciellt där, något med tystnaden, det är inget som stör, det är inga motorvägar, inga tågrälsar. Inga skrikande sirener.

Bara lugn.

& som jag älskar det.

Svalbard är mitt bidrag i Bloggutmaningen som nu kommit till bokstaven S. Andra bloggdeltagare hittar du hos Bara Sara. Gå dit och kolla in de andras bidrag.


Kommentarer

 1. Så sent som i morses tänkte jag på Svalbard när jag för första gången på fem månader drog på mig vinterjackan med stort V på väg till jobbet. Längtan efter den generösa men oförlåtande naturen, stillheten, ensamheten och evigheten kom över mig. Många gånger har jag sagt att jag vill tillbaka till besökta platser men den där riktiga längtan har sällan varit så stark som med just Svalbard. Och Pyramiden, tanken på det okomplicerade på en plats som är allt annat än okomplicerad, kanske till och med omöjlig, ruskar om.

  SvaraRadera
 2. Det var ett privilegium att ha fått följa med på din resa! Ingen skulle kunna återge det som du!

  Kram Lena

  SvaraRadera
 3. Blir alldeles tårögd här. jepp jag har saknat dig!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Tack för att du tar dig tid och lämnar några ord hos mig. Det uppskattar jag verkligen.

Populära inlägg