Resorna
Dagen bloggutmaning handlar om bokstaven R. R som i Resa, R som i dRömmar, R som i fantasieR.

R.

Att ha möjlighet att resa ser jag som ett av livets stora gåvor, att ha möjlighet att se andra länder, andra världar, andra kulturer. Det är lyx på så hög nivå att det nästan är svårt att förstå. För vissa är det vardag, för andra kommer det aldrig att bli annat än en dröm. & jag, jag är väl någonstans mitt där någonstans, har möjligheten men har inte alltid haft den, reser mycket men skulle vilja resa mer. Har sett delar av världen jag inte trodde jag skulle få se men har ännu inte besökt Finland.

Men att resa är en av mina stora passioner, även om jag är löjligt flygrädd och mer än ofta panikar när det är dags att åka i väg någonstans. Hem går det dock oftast bra. Men man kommer ingenstans utan flygplan så jag står ut med alla de medel som finns, för resa, det måste jag. Annars dör jag nog inombords.

Jag har besökt alla världsdelar förutom Antarktis. Favoritstäderna är än så länge Buenos Aires, Sydney och New York. & jag bilar hellre genom Europa en sommar än reser till Thailand i två veckor över jul. Jag vill ha sol oftare än kyla även om Svalbard var en av de mest fantastiska ställen jag varit på. Lugnet, storheten, lukten av isbjörnshistorier så varma att man nästan kunde tro att det nyligen har hänt.

Jag vill ha sandstränder med kluckande vatten och barnsorl en bit därifrån. Jag vill ha fruktiga drinkar, heta pannor och somriga klänningar, Jag vill ha exotiska maträtter, frukter så färska att de säkert är alldeles nyplockade och vitt vin så kallt att glaset går att rita på.

Jag vill ha storstadspuls med tokmycket shopping, fancy restauranger och en puls som vi aldrig uppnår här hemma. Jag vill ha trevliga människor, fantastisk arkitektur och historiens vingslag mot min kind.

Jag vill ha kunskap som man inte får på något annat sätt än att vara där.

& jag vill vara där.Bloggutmaningen är startad av Bara Sara. Vill ni se fler exempel på R så surfa in till henne och kika på listan med deltagare!


Kommentarer

 1. Åh shit va häftigt att du varit på alla de ställena! Jag har rest en del men inte tillnärmelsevis hälften av det du gjort. Fina bilder= fina minnen! Kram Sara

  SvaraRadera
 2. Känns som att jag rest en del i mitt tidigare liv, men det är ingenting mot hur mycket du rest. Fast jag har varit i Finland;-) Flera gånger;-)

  Jag gillar också att resa i Sverige. Vi har ett fantastiskt fint land. Australien och Sydamerika ligger högt på min önskelista nu.

  Har du fått mitt mail? Vet att min mail krånglat ibland.

  Kram Lena

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Tack för att du tar dig tid och lämnar några ord hos mig. Det uppskattar jag verkligen.

Populära inlägg