När jag längtar
Det pirrar lite, så som det gjorde när jag var åtta år gammal och gick och la mig i mitt rum på lillejulafton. Då stora, vackra snöflingor föll i tunga sjok utanför fönstret och julgranen ännu inte fått komma in i värmen, än mindre blivit dekorerad.

Då när mina förväntningar var så stora att de nästan gick att ta på, då jag knappt kunde somna för jag visste att när jag vaknade skulle där stå den vackraste av granar, full med röda glaskulor och massor av paket inunder.

Så känns det idag, så har det känts hela veckan. Varje dag har jag velat pynta våra fönster, vår trädgård och vårt hem. Varje dag har jag sett hur andra satt upp sina ljusslingor, sina adventsljusstakar och sina stjärnor. Men jag, jag väntar. & väntan skickar mig tillbaka till då, då när jag väntade sist, på ett annat vis men med samma känsla. Ett slags lyckorus som är svårt att värja sig mot.

Men strax är väntan över, i morgon får jag äntligen sätt igång med allt det där jag nu har suktat så hårt efter, att få adventspryda huset, sätta hyacinte i krukor och se tusentals små ljus lysa upp de mörka kvällarna.

I morgon. I morgon...


Kommentarer

  1. Vad söt du är som kämpar emot och längtar! Jag har inte hunnit pynta än, men jag längtar också!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Tack för att du tar dig tid och lämnar några ord hos mig. Det uppskattar jag verkligen.

Populära inlägg