När det är som allra vackrastJag går genom den mörka natten och njuter av alla ljus som plötsligt växt fram i stadens centrum. Det är vackert här. Vackrare än någonsin förut och jag har ett begynnande igenkänningsleende när jag ser ett litet barn peka upp på den stora kristallkronan mitt på gågatan. För jag minns hur stor julen var när jag var liten och känslan som alltid uppstod, som fortfarande uppstår.

Det är svårt att ta in precis allt. I varje butik, i varje hörn på varje plats där det i vanliga fall står tomt pyntas det nu så mycket det bara går. Tusentals små stjärnor syns på himlen, de är ditsatta av en man i kommunkostym och det är det finaste vi sett.

Jag berusas av den här tiden på året, vill känna på allt, ta in allt på en och samma gång. Stanna här. Bara här. & det enda jag saknar är ett snöfall att snurra runt i med utsträckta armar. Som i en film, precis som i en film.

Just nu stressar inga människor fram på gatorna, det är för tidigt för det. Det är också därför den här tiden är den allra bästa, innan all stress sätter in, innan alla julklappar ska köpas i hysteri strax innan jul. Innan julskinkan ska griljeras, korven stoppas och pepparkakorna bakas och dekoreras.

För den tiden kommer också. Så jag passar på att njuta medans tid är. Passar på att ta in hur underbart det är här, hur vackert det är med tusentals små tindrande stjärnor mot den kolsvarta natthimlen.

I början.

När det är som allra vackrast.Kommentarer

  1. Håller med. Jag går storögt runt som ett litet barn

    SvaraRadera
  2. Håller också med. Man bara vill stanna tiden och känna den där känslan man minns som barn. När allt är nytt och när man aldrig vill att det ska ta slut!

    Jag bara älskar stjärnor! Satte upp en i dag och jag är superglad!

    Kram ANna

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Tack för att du tar dig tid och lämnar några ord hos mig. Det uppskattar jag verkligen.

Populära inlägg