N som i Nyheter


Det är en grå dag, på många sätt. I media (Aftonbladet, Expressen, SvD, DN etc) pågår diskussioner kring SD-topparnas beteende för ett par år sen och en film går runt som visar ett beteende som är så fult och så avskyvärt att det är svårt att förstå. Folk begår misstag hela tiden och det måste man få lov att göra men om man är en av de högst uppsatta i ett parti som påstår sig inte vara rasistiskt så är det ju oerhört pinsamt och tragiskt att deras rätta åsikter kommer fram på fyllan.

In vino veritas.

Jag tror inte att alla som röstar på SD är rasister, jag tror att många röstar på SD för att de känner sig besvikna på de andra partierna, på hur Sverige ser ut idag och på invandringspolitiken. & det hade varit ok om det var det var det SD handlar om. Men SDs agenda verkar vara en och bara en. Invandrare och mångkulturen har ingen plats i Sverige. Inte att få Sverige på fötter eller att ha en bättre integrationspolitik.

Jag kan förstå att man är besviken på politikerna men det hjälper inte att skylla på andra människor, att ge dem skulden för hur vårt land ser ut. Det är inte "deras" fel.

Historien upprepar sig. 64 år efter kristallnatten är vi på väg att göra samma misstag igen runt om i Europa. Att lita på ett parti som skyller vår "olycka" på en annan grupp i samhället. Som noga jobbar med att skapa ett vi och ett dom. För genom att skapa en fiende (dom) kan vi (SD, inte jag) skapa en gemenskap och något att samlas kring.

Jag tycker det är så oerhört bra att det kommer fram vad de egentligen tycker. Så att folk som blivit duperade att tro någonting annat kan få sig en tankeställare och vara tvungen att ställa sig frågan. Kan jag stå bakom de här åsikterna? & kan man det så är det bara att fortsätta gilla SD men då finna sig i att vara rasist. Eller så tar man avstånd från SD och röstar på ett annat parti, ett parti utan rasistiska åsikter. Ett parti som värnar om alla. Oavsett om det är på höger eller vänsterkanten.

För tveka inte om att SD är ett rasistiskt parti. Det syns tydligt på nätforum och nu även hos partitoppen.
Kommentarer

 1. Ja, det går ju liksom inte att skylla på berusningen. Det är ju liksom då de grundläggande värderingarna kommer fram. Torsk!

  Kram Lena

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hehe, nej det gör ju inte det. Som tur var kanske.

   Kram

   Radera
 2. Men skrämmande ändå. Vi ser ju också att just SD ligger på ca 9 % i väljare och man kan ju undra om dessa siffror verkligen påverkas av den nyhet du skriver om? Kram Sara

  SvaraRadera
 3. Jag håller med dig helt och hållet. Ett bra inlägg!
  Men som Sara säger, det är fruktansvärt skrämmande att de får fler mandat högt upp i riksdag.
  Jättefin bild dock :-)
  Anna

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Tack för att du tar dig tid och lämnar några ord hos mig. Det uppskattar jag verkligen.

Populära inlägg