Morgonstund
Startar dagen strax efter att familjen begett sig ut genom dörren. När rösterna tystnat och kattens jamande skär genom huset stiger jag upp och drar upp den första rullgardinen.

Det är grått ute. Idag igen.

Jag går ner till köket, sätter igång Nespressomaskinen för den nödvändiga morgonlatten. I vardagsrummet är det mörkt, jag tänder några ljus för mysfaktorn. Det är viktigt att ta hand om den också. Från köket börjar det dofta kaffe och jag tar min stora kopp och slår mig ner på ryamattan framför tvn. Lite som när jag var barn och gillade att sitta eller ligga framför tvn.

Älskar att starta dagen med nyheter, det ger mig en bra start på morgonen.

& så funderar jag över dagen. På schemat står en tur till Vellingeblomman för inköp av hyacinter, krans och lite annat adventigt/juligt. & på en annan plats är Johan orolig för hur mycket skit jag kan tänkas släpa hem. Inte för att risken är överhängande men han vet hur jag blir.

& jag funderar över morgonens intressantaste telefonsamtal. Som fick mig att säga ja, ja, ja och vi ses i morgon kl nio. & den lite nervösa känslan som infinner sig när något inte helt välbekant ska hanteras. Det var ju så länge sen.

Men idag ska jag njuta av Milou och Åsas sällskap, gå en kilometer tomtestig och kanske klappa en åsna eller två. & fyllas med julstämning tills det nästa svämmar över i hjärtat av längtan.

Det här kommer bli en bra och mysig dag, precis en sådan man behöver när det är grått och trist ute och man bara väntar på att julen ska få ta fart.

Precis så.Kommentarer

  1. Exakt så har mina morgnar sett ut de senaste tre veckorna, pga en sjukskrivning (inget allvarligt dock!). Ljuvligt har det varit! Nu ska jag börja jobba på måndag vilket också känns helt OK. Det låter spännande med det där mötet, hoppas att få höra mer om det!
    kram, Maria

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Tack för att du tar dig tid och lämnar några ord hos mig. Det uppskattar jag verkligen.

Populära inlägg