L som i...


LILLEMAN

Världens gosigaste men också ganska tjocka katt (han missuppfattade visst sitt namn...). Men han får vara tjock, han är en härlig kise på 13 år som gärna sover ovanpå torktumlaren, bredvid mig på natten eller i en fåtölj i vardagsrummet. Han älskar gelé, dvs den som finns i kattmaten, skinka och köttfärs. Om jag kommer hem med köttfärsförpackning så vet han det direkt och börjar kråma sig runt mina ben.

Lilleman är en innekatt men som får lov att gå ut i sitt sele ibland. Dock tycker han att det är lite trist så då vill han oftast gå in igen. Men han vill gärna gå ut utan sele, lite för många gånger har han smitit ut på balkongen och ut över taken och in till grannarnas tak. Som tur var är han så feg att han inte vågar hoppa för långt ner så han kommer oftast inte längre än just till taken. Som tur är.

Eller så knackar det på dörren och där står någon av grannarna och säger att Lilleman har smitit och är i den eller den trädgården. Då får man gå på jakt. Han brukar inte komma så långt dock (det är fördelen med en tjock katt, han är inte så snabb...)

Han hade inte klarat sig ute ändå, han förstår liksom inte att mat inte kommer flygande i runda metallburkar eller svarta plastförpackningar. Så han får allt stanna inne och bli ompysslad av sin familj (som han givetvis tror att han styr över).

Ja, L som i Lilleman, världens bästa katt!

För fler bloggutmanare, surfa in till Bara Sara och spana in listan där.

Kommentarer

Populära inlägg