JulinspirationJulen börjar smyga sig på här hemma. I fredags fick jag toppenfina juldekorationer av mina vänner och idag sitter jag med Allt i hemmets julspecial i händerna och insuper inspiration. Längtan börjar komma, även om det inte riktigt är dags än. Jag gillar inte att sätta upp saker för tidigt och heller inte att lyssna på julmusik förrän första december (eller första advent om den infaller i november) så för mig är det nästan tre veckor tills ljusslingor, adventsljusstakar och Bing Crosby sätts upp/på och skapar julig stämning här hemma.

Tills dess nöjer jag mig med att spana in jultidningar och siter på nätet, kanske lite affärer med advenstdekorationer. Vissa förberedelser behövs ju, som adventskalendrar till barnen och kanske ett adventsjulklappsträd med små julklappar i. Men inte mer än så.

Men sen, när det är ok att pyssla, baka och dekorera, ja då går jag all in. Speciellt när det gäller julmusik och ljusslingor. Mitt motto är att det går inte att ha för många ljusslingor och man kan inte lyssna för mycket på julmusik från 1 december och fram till den 25 december. Punkt.

Hur tänker ni? Pysslar ni redan, sätter upp saker tidigare eller senare, dekorerar ni inte alls? Tell me, jag behöver lite inspiration :-)


Kommentarer

 1. Samma här. Allt advent-igt och jul-igt får vänta till första advent eller första december. Är rädd att jag tröttnar annars.

  Kram Lena

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis, jag vill inte hinna tröttna innan det börjar på riktigt-

   Kram

   Radera
 2. Planerar lite inför advent! Bland annat sy nya kuddar, så springer runt och letar tyger utan att hitta
  några som jag vill ha! Rött och grått ska det bli i år!
  Hyacinter är inköpta för att hinna blomma till första advent!
  Melodys matte som älskar adventstiden!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mysigt! Sånt där kan man ju göra innan. Jag har börjat köpa små julklappar till barnens adventskalender för den måste ju vara klar den 1 december. Ojojoj.
   Har du planterat lökar då? Jag brukar köpa "färdiga" hyacinter, mest för att jag lider av posttraumatisk stress när det gäller lökar :-)

   Kram

   Radera
 3. Jag är stenhård. Inget julande förrän fredag innan första advent. Då är det ok. Då går jag all in. Min mamma har kört allt i olika omgångar. Alltid. Det gör inte jag. Dundra på med rubbet. Inte gran förstås. Det är no no. Inte förrän 23 dec. Sedan får det gärna försvinna efter nyår.
  Snyggt med svart pynt.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hehe, kul med traditioner. Även om jag har skapat lite av mina egna nu när jag är vuxen. Granen kan tas in den 17 eller 22:e, det beror lite på omständigheterna. I år tänker jag kanske tom tidigare eftersom vi ska bort. Vill hinna njuta av min gran.

   Kram

   Radera

Skicka en kommentar

Tack för att du tar dig tid och lämnar några ord hos mig. Det uppskattar jag verkligen.

Populära inlägg