i-landsproblemHär sitter jag och "jobbar", funderar på livets väsentligheter (läs julklappar) och planerar lite för framtiden. Jag bockar av saker på min lista och känner mig nöjd med det jag fixar. Även om det är en piss i Nilen. Så att säga.

Det kanske inte syns jättetydligt men jag befinner mig alltså i köket, inte den bästa av arbetsplatser men eftersom vi saknar skrivbord/arbetsrum så finns det inte så många alternativ. Men jag dagdrömmer lite om en arbetsplats, en snygg arbetsplats. Inte ett jättestort skrivbord fyllt med papper och skit, nej mer ett litet, smidigt där det inte får plats så mycket saker.

Helst skulle jag vilja att det fanns ett riktigt arbetsrum men det finns inte nog med rum för det, arkitekten valde att satsa på storlek istället för mångfald. Så alla rum är stora men det finns bara fyra av dem. & arbetsbord i vardagsrummet är inte speciellt sexigt.

Däremot funderar vi på att slänga ut tvn från sovrummet och sätta upp ett stringsystem där det då också skulle finnas plats för en bänkskiva att ha dator och sånt på. Sen är det ju ingen idealisk plats det heller men bättre än inget kan man tycka.

& sen bara böcker och en Züny eller två. Inget krimskrams eller saker som måste dammas. Är ingen som ställer fram porslinsfigurer eller liknande i hemmet. Avskalat och rent till så stor grad som möjligt.

Men tills vi har bestämt oss, köpt hyllsystemet, satt upp det, köpt en iMac så är det lång tid. Så jag sitter här, eller i soffan i vardagsrummet, eller i sängen, eller framför brasan och jobbar på så gott det går. Det funkar ju det också, men det är lite slappare och känns inte lika "seriöst". Det är lättare att surfa loss när man halvligger i soffan jämnfört med när man sitter vid ett skrivbord.

Tycker jag alltså.

Ni vet, i-landsproblemen måste också få luftas ibland...Kommentarer

Populära inlägg