Att ha besökt Saluhallen


GOTT, GOTTIGOTT, GOTT!

Saluhallen i Lund.

Jag hade ingen aning om att det skulle vara så mysigt, så fräscht och så... annorlunda. Det har suttit skynken uppsatt under lång tid och jag anade liksom inte att det fanns en helt ny värld där bakom. Till exempel så var ostbutiken inte alls där den brukade vara, de hade tydligen bara varit där tillfälligt och under tiden hade en helt ny ostbutik byggds upp bakom de där skynkena.

& här hittar man nu allt som behövs för en härlig kulinarisk afton. Vi har Holmgrens som säljer fantastiskt fint kött, jag köpte två bitar fin hängmörad entrecot för specialpris just idag, 229 kr kilot. Fina, feta bitar. Vi har Osthuset som säljer en mängd fantastiska ostar, kex och marmelader. Här köpte jag en stor bit Comté och en bit Lantbrie samt en fikonmarmelad.

Ahlgrens konfektyr har den största chokladbutik jag sett i Sverige tror jag. & jag var såklart tvungen att köpa på mig lite fina praliner. Älskar praliner. Det finns en thébutik, en brödbutik och en blombutik. Det finns en kaffehörna, flera små restauranger och en fantastisk fiskavdelning (Malmströms) med tillhörande restaurang.

& så finns det en grönsakshörna med fantastisk klara färger och helt enligt årstid. Jag köpte på mig potatis, färsk vitlök, broccoli och palsternacka.

Jag startade dessutom min mathandlingsrunda uppe på Systembolaget som lägligt ligger inne i Saluhallen den också. Där köpte jag två flaskor av det fantastiska vita vinet jag tipsade om förra veckan. Block 10 Twin Hills Chardonnay. Det var så gott att Johan spontant utbrast "oj!" Nu står en i kylen till morgondagens entrecotmiddag och en ligger i vinhyllan för att sparas till ett annat trevligt tillfälle.

Summa summarum. Jag gick nöjd och glad och stimulerad från saluhallen. Det är förvånansvärt viktigt att få sinnena stimulerade, jag bryr mig mer om kvalitén, smaken och doften och jag finner det mycket mer attraktivt att handla på ett sånt här ställe än i en stor butik med inplastat kött. Även om jag givetvis gör det också. Men känslan är långt från densamma och det är en känsla jag gillar. Lite tillgänglig lyx och bra mat med genuina smaker.

Så här kommer jag handla oftare men kanske inte varje vecka. Men stället är mysigt, genuint och med en härlig stämning. Ett bra tips om ni vill ha tag i bra råvaror och gott vin.

& nu när julen snart är här kommer jag besöka fiskdisken för att inhandla min sill. Senaps-, Branteviks- och Kräftsill görs bäst här.

Så sväng förbi Lunds absolut hetaste attraktion nästa gång ni är i stan. Jag lovar att ni inte blir besvikna.Kommentarer

  1. Jag skulle också vilja ha en saluhall där jag bor. Det fanns en för länge sedan och det var så mysigt att gå runt där och titta vad de hade att erbjuda.

    Kram
    Annlin:s

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Tack för att du tar dig tid och lämnar några ord hos mig. Det uppskattar jag verkligen.

Populära inlägg