Leaving New York


Den är vacker. Stadsdelen Soho. Med sina imponerande byggnader och hundratals brandstegar som lockar en till att fantisera om hur de sitter där ute på kvällarna, med en kall öl och säkert en cigg (det är en del som röker här, speciellt unga), musik på hög nivå och med ambitionen att ta sig vidare någonstans i staden när mörkret lagt sig. Men för tillfället är de nöjda med att sitta här, kanske är det fest på fler brandstegar och ropen ekar mellan byggnaderna.

& överallt finns det små restauranger, intryckta i väggarna,det är knappt man ser dem om man bara spanar nerför gatan, men när man går förbi, då är de där, inbjudande, lockande och med den bästa av atmosfärer.

Det är sådant jag kommer sakna, arkitekturen, atmosfären och den vackra stadsdelen. & att fantisera om vad som döljer sig bakom drapperierna, ditin man inte ser, där man bara kan gissa sig till vad som pågår. Det kommer jag sakna.

Men allra mest kommer jag sakna New York, helheten, hur hon välkomnar en och tar emot en med öppna armar. Hur man ena stunder går förbi en Amish market för i nästa kvarter passera T-Mobile. & alla är välkomna.

Det är det bästa.


It's easier to leave than to be left behind
Leaving was never my proud
Leaving New York, never easy
I saw the light fading out*


REM - Leaving New York.

Kommentarer

  1. Sitter hemma i soffan och redigerar bilder. Vi var på flygplatsen samtidigt och måste ha missa varandra i loungen med sekunder. Vi åkte 19 via Oslo. Ska aldrig göra det igen. Fyra timmar på Gardemoen måste vara guds straff till resenären. Just nu är det bara skönt att vara hemma, men om några dagar kommer saknaden.
    Skämmigt, men vet du. Jag glömde laddaren till kameran. Så det blev bara drygt 120 bilder. Jag hade kunnat ta det tiodubbla.
    Ciao

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Tack för att du tar dig tid och lämnar några ord hos mig. Det uppskattar jag verkligen.

Populära inlägg