Rökning förbjuden
Under Kentkonserten konstaterade jag (igen) att det är förfärligt många som röker. Gärna mycket och hela tiden och oavsett om det står någon bredvid eller inte. & jag avskyr det verkligen. Avskyr. Hatar stanken, hur det sticker i ögon och näsa och hur det får mitt hår att lukta apa.

Samma sak var det på hotellet på Mallorca, vart vi än låg vid poolen så låg det rökare i stolarna bredvid och bolmade en masse. Gärna i grupp och hela tiden. Trots att det sprang runt en massa små barn som andades in den giftiga röken.

& på restaurangerna och uteserveringarna så hamnar jag av någon märklig anledning alltid bredvid rökare, jag som just inte vill. & jag vill inte acceptera att jag ska behöva duscha när jag kommer hem efter en kväll på en uteservering eller en eftermiddag på ett café för att det suttit en rökare bredvid mig och plöjt cigg efter cigg. Det är fan inte ok.

& då funderar jag lite på Way Out West, som gjorde en grej av att bara servera vegetarisk mat under hela festivalen för att försöka göra ett miljöstatement samt minska festivalens koldioxidpåverkar. Ett bra initiativ och helt rätt att göra vad de anser är rätt för sin festival, speciellt som WOW alltid har haft miljöfokus. Dock borde de kanske informerat om det när de började sälja biljetterna i stället för typ en dag innan...

Förvisso är jag inte själv speciellt förtjust i veggomat men jag inser att det troligtvis är för att jag dels inte kan laga veggomat och dels för att  jag inte är uppvuxen med speciellt mycket vegetariska alternativ. Men jag hade säkerligen ätit den på festivalen med stor njutning, trots att jag verkligen gillar kött.

Men varför inte gå ett steg längre, förbjud rökning på festivalen också, förvissor påverkar kanske inte cigarettrök miljön lika mycket som köttätandet men det påverkar miljön och det påverkar människan. & nästan hälften av allt skräp i stadsmiljöerna består av fimpar (källa här). Det är ju helt bisarrt när man tänker efter. Man skulle ju aldrig få för sig att slänga ett kvitto eller annat på marken men fimpar, de slänger man, utan att tänka sig för en extra gång (jo tack, jag minns att jag inte ägnade det en tanke själv).

Eller ha rökområden på konserter, så att vi som inte röker slipper stå omringade av rökare som ser det som sin rättighet att blåsa rök i ansiktet på mig, vifta med sin cigarett så att man själv får agera Neo och ducka, huka sig och väja för att inte bli bränd (fulla människor med cigg har inte den bästa kollen på vad de gör med sina händer (inte jag heller men jag är utan cigg i alla fall), de är lite som småbarn och korv med bröd, gärna med mycket ketchup, den far överallt.).

Eller så får man väl börja hänga med Morrisey. Det är ju alltid ett alternativ.

Kommentarer

  1. Jag avskyr röklukt, det är det värsta som finns och sen man inte får röka på offentliga platser tycker jag att det luktar värre än någonsin och jag kan känna lukt på flera mils avstånd. Usch...
    Men jag tycker nog inte att så många röker nu för tiden... inte här i Stockholm i varje fall om man jämför med tidigare.
    Kram Jannike

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Tack för att du tar dig tid och lämnar några ord hos mig. Det uppskattar jag verkligen.

Populära inlägg