När vi undvek regnet
I måndags vankades det blytunga moln och regn på östra Mallorca, och det lät ju sådär halvintressat, dvd sjukt tråkigt faktiskt. Men det är någonting med mig och Spanien, det är alltid en dag med moln, oftas en söndag, då allt dessutom är stängt. Så vi hyrde en skitig liten Opel och for raka vägen till Palma de Mallorca. & där var det både fint väder och varmt, uj, uj, 33 grader, jag smälte bokstavligen bort. & tänkte lite gruffande att SMHI och diverse andra väderobservatörer nog hade haft väldans fel i sina prognoser. Men nu var vi i alla fall i Palma och tänkte parkera bilen. Där tänkte vi tydligen fel för de flsta parkeringshus var antingen avstängda, fulla eller så var det långa köer in i dem. & samtidigt blev Wille supersupersuperkissig. Så där så tt det inte går att hålla sig. & där var vi, mitt bland alla bilar, utan chans att parkera och svetten lakade lite av stressen (AC i bilen givetvis).

Men så gick det inte längre så jag fick ta med Wille ut ur bilen vid ett rödljus och sprang in på ett varuhus för att uppsöka toalett. Samtidigt fick Johan och Inez åka vidare, för mitt i gatan kunde de ju inte stå.

Efter ett tag ringde Johan och sa att han hade hittat en parkeringsplats och jag föreslog helt sonika att då möts vi vid katedralen. Jättebra plan, förutom den  lilla detaljen att jag hade Johans plånbok.

Så där stod vi, på olika ställen i Palma, utan att veta öht vart vi själva var eller vart den andre var. & jag med plånböcker men ingen automat att stoppa pengar i och Johan med bil och automat men inga pengar.

Typiskt.

Till slut fick Johan tag i sin position och skickade den i sms till mig, jag drog igång google maps och fick guida mig själv och Wille rätt i Palmas innerstad med hjälp av den (utan mobiler hade vi varit körda eller så hade vi fått köpa nya kläder till Wille...). Vi hamnade faktiskt rätt till slut, konstigt nog :)

Sen kunde i påbörja vårt Palmabesök på riktigt. Vi åt god, god pasta Carbonara, shoppade liet kläder till barnen på Zara kids och besökte den enorma katedralen. & så köpte jag och Inez var sin solfjäder för 33 grader i skuggan skojar man inte bort. Galet hett. Jag hade hoppas kunna titta lite på kläder till mig själv men det var så mycket turister och så varmt att jag helt förlorade lusten att dra på och av mig kläder och stå i långa köer. Så förutom min lilla solfjäder blev det nada.

Men en trevlig dag blev det. & het.

Vid fem bestämde vi oss för att det var dags att ta bilen hem igen för att bada lite i poolen innan det var dags för middag, vi var så varma och svettiga att vi riktigt längtade efter den underbara, svalkande poolen. Men på vägen hem hände något, plötsligt sjönk temperaturen och någonstans på vischan hamned vi i en väldigt lokal regnskur. Vi fattade ingenting. Från 33 grader till 25 på bara några mil, jättekonstigt.

& när vi väl kom hem och klev ur bilden så var det inte alls speciellt varmt, "bara" 25 grader och plötsligt ville varken jag eller Johan bada, barnen däremot, ja dem går inte att stoppa :-)

Så Johan följde med dem ner för att bada i 20 minuter medan jag satt på balkongen och tittade på dem och bloggade lite. & plötsligt kom ösregnet, och de som var ute vid poolen sprang åt alla håll som yra höns. Jaha ja, så det regnade alltså på kvällen istället för dagen tänkte jag, tills jag läste Fru Sederblads blogg, Sederbladskan befinner sig några mil från där vi var och tydligen hade det regnat mer eller mindre hela dagen. Så vi hade kanontur som begav oss ut på äventyr och bara fick lite, lite regn.

Men inget dåligt som inte för något gott med sig. För nu fick vi mer tid i matsalen och det visade sig att de hade en ostbricka to die for. Brie, Manchego, Tolko Pina (en ny bekantskap), grönmögelost (det klarar jag mig förvisso utan) och sen en massa ostsorter jag inte minns namnet på. Till det kex, russin, vindruvor och dadlar.  Så där satt vi och käkade ost i godan ro och drack ett underbart vitt vin till.

När man har det så bra kan det faktiskt få regna hur mycket det vill.


Kommentarer

  1. När åker ni?
    Det är nära nu. Jag veeeet.

    SvaraRadera
  2. Dramatik på hög nivå. Det hade kunnat bli riktigt jobbigt det där. Skönt att det löste sig.

    Kram Lena

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Tack för att du tar dig tid och lämnar några ord hos mig. Det uppskattar jag verkligen.

Populära inlägg