BH


Av alla konstiga ställen i New York så är det här det märkligaste och något som kräver ett besök. Det är som att komma in i Tomtens verkstad men istället för små nissar så är det judiska män med korkskruvar som springer runt och hjälper en att hitta det senaste, det bästa och det du absolut måsta ha.

& de är många, det är butiksbiträden överallt, och allt annat löst folk då som går runt som förvirrande höns om det är första gången de är där. För då riktas inte blicken mot varorna de säljer, nej då riktas blicken mot taket. För det är där det händer, där går det tusentals (kanske en överdrivt men det är väldigt många) banor likt en enorm radiostyrd bilbana, med banor som korsar varandra, går bredvid varandra, låter som en bilbana (ljudet är ganska högt) och det är fruktansvärt fascinerande. & det är svårt att förstå varför.

För på BH Photo & Video handlar man inte som i vanliga butiker.  Nej först går du till en försäljare och hans dator (med ett OS mer likt DOS än något annat (textbaserat alltså, inga bilder), där bestämmer du vad du vill ha. Hen skriver sen ut ett kvitto (och kollar adress etc) som du får i handen. Inga produkter än. Nej nej, det är långt kvar. Sen ska du ta dig till betalkassan, då kommer troligtvis gå förbi en massa andra intressanta saker och bli tvungen att stanna (om man heter Johan). När du väl kommit därifrån finns det två kassor att välja på. Cash only or credit card only. Vi tar credit, det är enklast så. Du får nu stå i en enda lång kö och vänta på att en kassa blir ledig. Det ser man på en tavla i taket. Dessutom står det någon och säger till en att det finns en kassa bredvid. Viktigt jobb det där.

Ok, så framme vid kassan, låt oss betala och få vå vara. Men inte. Här betalar man bara, och får ett kvitto som säger vart du ska hämta ditt paket, plus en massa reklam.

Så, vidare till nästa kö. Du har nu bestämt dig, beställt varan, betalat för den men ännu inte fått den. & hela tiden far det omkring gröna lådor i taket med varor från hela butiken som alla samlas dit vi ska nu. Utlämningen.

När det äntligen är din tur (det kan vara lite kö, man får inte ha bråttom om man ska hit) går du fram till utlämningskassan och visar upp dit kvitto. Äntligen får du det du sen en halvtimme tillbaka ville köpa lite snabbt och enkelt. Det tog alltså bara en halvtimme. Det är ett under av effiktivitet.

Som sagt, man måste uppleva det, det är ett intressant besök. Dock väldigt frustrerande om man som jag, vid mitt första besök, skulle ha ett par batterier till någonting och inte hade en aning om hur det funkade. När de tog ifrån mig mina batterier och gav mig en lapp, pekade mot en kassa, där jag heller inte fick mina batterier, och till slut gav mig det lilla paketet vid utlämningen så undrade jag hur i hela friden det där kunde vara effektivt. 20 minuter i kö för ett par batterier. Galet.

Nästa gång köper jag inte mina batterier hos B&H Photo Video. Men gärna kameratillbehör m.m. Men kolla webbsidan för öppetider, butiken följer de judiska högtiderna och har alltid stängt vid en högtid och på lördagar etc. På fredagar stänger de kl 14.

Detta är det närmaste Tomtens verkstad ni kommer så passa på att gå hit om ni är i NY!

Kommentarer

  1. Haha! Det där stället berättade dottern om också, då hon var på skolresa i NY i våras. Häftigt plejs.

    Kram Lena

    SvaraRadera
  2. Tack för alla fantastiska bilder från New York. Tittar och drömmer mig bort till min favvostad.
    Kram Jannike

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Tack för att du tar dig tid och lämnar några ord hos mig. Det uppskattar jag verkligen.

Populära inlägg