SommarDet är redan den fjärde juli och jag får alltid lite panik vid sådana här tillfällen. Att det går så snabbt, att det plötsligt skall vara över, att sommaren aldrig riktigt slår sig till ro.

Men idag var en härlig dag, om än med lite mycket eftermiddagsmoln men förutom det, splendid. Så bra att det gick att sitta ut på lunchen med en glass, att det gick att bara på utomhusbaded där barnen har sin simskola, att det går att gå ute i trädgården när klockan är nio och det känns skönt.

Egentligen borde jag absolut inte oroa mig över något, jag har tolv jobbdagar kvar innan det är semester så på så sätt så ligger sommaren och ledigheten framför mig. Med två fantastiska resor, härligt hemmahäng, kanske någon dag med regn (fast det önskar jag inte egentligen) där jag kan ligga inne i soffan och glo på tv-serier en hel dag och pilla naveludd på Johan.

Ändå. Vi tar sen semester i år, senare än någonsin. Men förhoppningsvis är augusti varm, skön och lång och erbjuder varma bad och solvarmt gräs där man kan knipa grässtrån med tårna, dricka jordgubbssaft och stirra upp på en blå himmel. Äta kräftor och dricka iskallt vitt vin och nubbe. Ljumna augustikvällar som varar hur länge som helst. Då det finns chans för återhämtning, att andas och att finna ro och ork inför höst, vinter och ännu en vår.

Dagar då det finns chans att ligga i hängmattan under en stor solhatt och läsa världens bästa böcker. Frukostarna vi ska ha på uteplatsen i solen. & känslan av att vara ledig i fyra veckor. Den bästa känslan.

Men det är ett tag dit och fram tills dess får jag sysselsätta mig med annat kul och somrigt. Som idag, när vi badade på utomhusbadet i Staffanstorp, eller när vi var på stranden i söndags. Eller alla grillkvällar vi har haft och som komma skall.

Sommar helt enkelt, på så många bra sätt. 

Kommentarer

Populära inlägg