Som tjejerna i åtta.Jag läser lite "skandalbloggar" ibland, bara för att de är som science fiction för mig, så långt från verkligheten det möjligt går att komma. Jag läser, förundras och förfäras av hur dessa tjejer beter sig mot varandra, hur de skriver, antyder, ser ner och hånar folk runt omkring. & helst andra bloggare.

Hur de skriker ut sitt hat mot varandra, sina frustrationer, sin osäkerhet. Samtidigt som de gång på gång upprepar hur bra självförtroende de har, hur bra de själva är, hur de minsann inte skulle göra si eller så.

& jag undrar, hur tänker de? Vad pågår inom dem när de känner att de måste ta detta så att alla som vill kan se. När de känner att de måste kasta skit, avslöja och visa sin smutsiga buk.

Om man sen fortsätter till kommentarerna så visar det sig att läsarna inte är mycket bättre, de delar upp sig i för och emot, och visar sitt missnöje tydligt. De skriver saker jag hade skämts för att ens tänka. & jag kan bara hoppas att det är unga människor, som kommer komma på bättre tankar, växa upp och inse hur märkligt detta beteende är.

Det är som att följa de tuffaste tjejerna i åttan, ni vet de som en gång var bästa vänner men så kom en kille i vägen eller någon började snacka skit om den ena eller den andra och sen är allt förstört. Precis så är det. Men i offentlighetens ljus.

& det allra märkligaste är att de tjänar pengar på det, för folk (like my self apparently) återkommer ju till sidorna och ökar på besökstatestiken vilket genererar pengar. & när den ena skriver om den andra så blir i alla fall jag nyfiken. Nicke är definitivt ett av mina mellannamn...

Men det är som att se två bilar krocka i slow motion, det är ju nästan lite så. Skräckblandad förtjusning på något vis. När man inte kan lämna, inte kan gå, inte kan sluta titta. Fast man vet att det aldrig kan sluta bra, det är omöjligt med de elakheter som skrivs.

Shame on me. For reading.

Men det är fantastisk fascinerande att se detta spektakel, det utspelar mitt framför våra ögon, vare sig vi vill eller ej. Det är ett skitigare Big brother utflyttat i bloggvärlden. Det är som att titta på ett naturprogram där två lejon går runt, runt och till sist vet man att de kommer drabbas samman. Hårt, smutsigt, blodigt. & en av dem kommer visserligen gå vinnande ur striden men inte utan djupa smärtande sår.

Så. Hur tänker de egentligen, & vad pågår bakom de kulisser vi inte har tillträde att passera.

Det är fascinerande. Men också så otroligt svårt att förstå. Detta hat, denna smärta, detta självförakt. Denna drivkraft att förstöra och förgöra.

Varför beter vi oss så? Varför?


Kommentarer

  1. Helt obegripligt är vad det är. Jag följde Blondinbella under ett par veckor, typ i studiesyfte. Hon är ju uppenbarligen duktig på det hon gör. Men jag klarade inte av det särksilt länge p g a de otroligt korkade, dumma och elaka kommentarerna. Och värst av allt var att det verkar vara vuxna människor som skriver eländet. Helt obegripligt. Jag mådde bara dåligt. Men visst, håller med dig, fascinerande.

    Kram Lena

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Tack för att du tar dig tid och lämnar några ord hos mig. Det uppskattar jag verkligen.

Populära inlägg