Det här med att röka.

Bilden har jag lånat här!


För åtta år sen slutade jag röka. Det var en fredag och jag hade precis läst ut "Äntligen ickerökare" av Allen Carr. & jag kände mig sjukt korkad och ointelligent (& jag ansåg mig ju vara smart, men det kunde jag ju inte vara när jag satt och drog i mig giftpinne efter giftpinne) men stark i min övertygelse att jag skulle sluta röka. Klockan 13 den fredagen tog jag min sista cigarett någonsin. & det är jag väldigt stolt över. Det är en prestation, den bästa present jag kunde ge mig själv och min omgivning.

För jag visste inte hur jag stank, hur mitt hår luktade, eller mina kläder. & jag tänker på de gamla jag jobbade med, de som jag lutade mig över, kom nära och andades tätt intill dem, hur det måste ha luktat apa. Fi fan.

Jag ska inte ge er alla argumenten varför jag tycker att ni ska sluta röka, om någon av mina läsare nu röker, det har jag ingen aning om. Ni har sett skräckbilderna, hört alla varningar och blivit predikade för innan. Men gör mig en tjänst. Läs boken ovan (eller ge den till en vän), bara för att du ska få dig en tankeställare, kanske funderar lite över det här med rökning. & hur du hamnade där, med en cigarett mellan fingrarna.

Det finns inga skräckbilder eller hot om att "det här kommer drabba just DIG" om du inte slutar. Det finns logiska argument, reflektioner och kemiska förklaringar. & nikotinmonster. De finns också. Små envisa nikotinmonster, de värsta monstren av alla.

Kommentarer

Populära inlägg