Där dörrarna aldrig låses
Här, mitt ute på Bjärehalvön spenderade vi natten mellan lördag och söndag. & ute höll på att bli ledordet för den här natten.

Den fantastiska bröllopsfesten hölls i en lada, vilket var superbra. tills vi skulle ha tag i en taxi. Stadstjejen i mig tänker: Äsch, det kan väl inte ta mer än ett par minuter.

Förutom att det inte fanns någon som helst täckning så när man väl kom fram så hade de ingen taxibil förrän en och en halv timme senare. Det ingick inte i min plan. Det är ju lite så, är man på fest och vill hem så vill man hem NU. Då är en och en halv timme senare lite svårt att hantera.

Hur som helst. Tålamod. Tålamod. Övning, övning.

Våra prövningar slutade inte där tyvärr. När vi väl kom hem till vårt Bed & Breakfast så hade någon av de andra gästerna låst ytterdörren. En dörr vi inte hade nyckel till då innehavaren av B&Bet sagt att "här låser vi aldrig ytterdörren".

Tjena.

Så vi bankade, på alla möjliga dörrar och fönster. Men ingen reaktion. Kl tre på natten är detta inte drömscenarior. Om vi säger som så.

Så vi fortsatte att banka, dra i handtag, banka lite till och mumla smädesord om den gästen som begått denna dödssynd. & en och annan idé om vad vi skulle vilja göra med honom/henne om vi någonsin fick tag i hen.

Till slut kom ägaren i alla fall ut (i endast kalsonger och träskor) och kunde öppna för oss. Då hade vi säkert stått där och bankat i 20-30 minuter. Men till slut kom vi alltså in, och somnade lyckliga i var sin underbart mjuk säng.

På morgonen var det frukostmatsalens snackis, även om nog inte alla förstod vad vi snackade om då vi var ett av två svenska par, resten var från Tyskland och Danmark. Ingen fara skedd, vi kom ju in men det blir ju en lustig historia av det.

Stället, som för övrigt var super att stanna en natt på (iaf om man får komma in), heter Sjöbyggaregårdens B&B och det kan jag rekommendera om ni ska till Bjärehalvön och inte vill slänga ut en förmögenhet på att sova på Torekovs hotell utan nöjer er med lite mindre.

Kommentarer

  1. På Torekov Hotel får man dock egen nyckel och i vårt fall ett halvt eget hus. Värt mycket när man just cyklat hem från sin egen fest

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi hade ju nyckel till vårt rum, men föga hjälpte det :-) Men vi kom ju in till slut och det hela blir en anekdot. :-)

      Radera

Skicka en kommentar

Tack för att du tar dig tid och lämnar några ord hos mig. Det uppskattar jag verkligen.

Populära inlägg