Att älska
Jag njuter i fulla drag, av varje minut, varje sekund, varje andetag som tas. Insuper härligheten likt en bokstavstrogen. För det är vad jag är, bokstavstrogen sommaren.

Det finns inget bättre och nu när jag sitter i vår tysta, lummigt gröna trädgård så inser jag att det inte finns något annat ställe jag vill vara på. Här är det så underbart skönt att sitta efter en dag på stranden. Närheten till dem jag tycker om, den varma vinden som böljar över mig likt en kär gammal filt. Fåglarna som sjunger och kvittrar och äter körsbär som om det inte fanns en morgondag. Solen som lyser genom bokhäcken och ger ett skimrande ljus på altanen. Tystheten i en småstad.

Det blir inte vackrare än nu, underbarare att finnas, härligare att vara. Här är nuet, alltet och evigheten. & om tiden stannade upp just nu skulle jag älska det över allt annat. Att slippa en grå, kall höst, en glåmig vinter och en nyckfull vår. & bara vara i den här värmen, den här ledigheten, den här kärleken.

& om en stund ska jag grilla köttet jag marinerat, koka potatisen jag dragit upp ur eget land, skölja salladen vi odlat och hälla upp ett kallt glas vitt och njuta av sommaren, medans den är här.

Semester, fina människor och värme. Det bästa, bästa.


Kommentarer

Populära inlägg