Trädgårdstankar
I veckan har vi haft besök av två trädgårdsarkitekter som ska hjälpa oss att ta fram ett förslag på hur vi ska ordna framsidan på huset på allra bästa sätt. Även om vi gjorde ett bra jobb med odlingsplatsen förra året så kände vi at vi behövde lite hjälp och inspiration. Vilka buskar som funkar, förslag på träd som passar när det är mycket sol och vind. Marktäckande växter så att vi slipper ogräs etc. Ja, alla sådana där tips som en vanlig dödligt icketrädgårdsarkitekt inte har en susning om. Inom två tre veckor hoppas vi att vi har fått ett förslag vi kan jobba vidare med. Ska bli spännande.

Ovan ser ni hur vi förvandlade det före detta hallonbuskträsket till en odlingsplats, sittplats och gångväg från framsidan till baksidan. Det är något liknande vi vill få till på framsidan. Alltså att gå från kaos till ordning.

Just nu ser det inte klokt ut men vi ska försöka reda ut lite av det idag. Jag ska även passa på att gå över gräsmattan med ferrogent så att all mossa försvinner.  Det är alltså dags för Olle Bergs eminenta gräsprogram.

Men innan dess ska Johan tvätta klart bilen, jag ska dammsuga och fixa lite frukost och sen hoppas jag på att solen tittar fram lite, SMHI har nämligen lovat att den ska göra det framåt tolvtiden. & vi vet ju hur bra de är på att hålla sina löften...

Vad hittar ni på denna söndag?

Kommentarer

 1. Gud vad snyggt det där var då! Det blir säkert lika bra på framsidan, när ni väl kommer så långt.

  Här kommer dagen bestå av att få till ett antal deklarationer. Kul va?!

  Kram Lena - gott för själen

  SvaraRadera
 2. Sv: Tack söta, precis den formuleringen jag behövde höra. Så jag tänker också. Det måste finnas ett jobb som är "måbrakul"

  Och vad fint ni gjort det. riktigt härlig plats att odla på!
  Kram Paulina

  SvaraRadera
 3. Men så spännande! Hoppas verkligen ni får till det på ett kanon bra sätt. Själv skulle man behöva en privat trädgårdsmästare året om för att få något att gro här =)

  SvaraRadera
 4. Shit vad fint det blev! Ja, det är nog så man ska göra, anlita en trädgårdsarkitekt om man ska få ordning i trädgården.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Tack för att du tar dig tid och lämnar några ord hos mig. Det uppskattar jag verkligen.

Populära inlägg