När man inte vill utsätta sig själv för frestelse

När det plötsligt svämmar över och man nästan mår lite illa av all man handlar. Ja då är det dags att sluta, när man handlar saker man faktiskt inte behöver eller ens visste man ville ha. När man inte ens använder allt det man köper. När man påverkas av en omgivning som egentligen inte är på riktigt, för det är bara delar av verkligheten, ja då är man illa ute.

Bloggvärlden är fantastisk på alla sätt och vis men för mig innebär den att jag uppmanas att shoppa i en allt högre utsträckning än vad jag faktiskt behöver.  Det blir som ett rus i kroppen, en liten adrenalinkick if you may.

& jag gillar det inte, inte alls faktiskt. För jag tänker inte efter när jag köper, får bara ett sug.

Måste. Ha. Den. Nu.

& jag har funderat många gånger på det nu men inte riktigt tagit steget. Men just idag dök det upp en fråga angående rabattkoder och om en viss bloggare skulle ge ut dem eller ej, hon ville gärna fråga sina bloggläsare vad de tycker, eftersom det är för dem hon skriver. Schysst tycker jag, hon värnar om sina läsare. Men det får mig också att reflektera över beteendet med rabattkoder och företag som mer än gärna ger ut dem.

Jag shoppar saker jag inte behöver när det dyker upp rabattkoder på internet och det är ett beteende jag inte gillar hos mig själv.  Jag köper också kläder för summor jag aldrig innan skulle ha handlat för och det märks i plånboken. & jag undrar oftast hur de andra bloggar har råd med all shopping, inte av avundsamhet, nej inte alls, mer av nyfikenhet för jag skulle givetvis också vilja kunna handla utan att behöva bry mig allt för mycket om ekonomin. Det ska jag inte sticka under stol med, shopping är najs.

I rimliga propotioner då.

Så. Jag måste göra något åt det. & det innebär att jag måste börja titta mindre i bloggar som pushar för shopping och mer i bloggar som inte gör det. Utsätta mig för mindre frestelser helt enkelt. & det innebär också att jag måste bli bättre på att följa mitt eget exempel. Dvs skriva mindre i bloggen som saker jag köper eller vill ha. För jag vill ju inte uppmuntra andra till shopping heller.

Men jag kommer inte sluta shoppa helt, men jag ska inte handla sådant jag ser hos andra bloggare bara för att. Det måste vara mer genomtänkt än så helt enkelt.

Att inte utsätta sig för frestelser är det första steget.

Kommentarer

 1. Jag har faktiskt tänkt på det. När jag började följa dig kallade du dig för H&M beroende. Och på sistone har jag inte sett röken av H&M grejer (jo en söt klänning till dottern i huset).
  Jag förstår dig. Det enda som gjort att jag inte dragits med är att jag lever på en snåååååål budget med få föräldradagar per vecka. Den enda shoppingmöjlighet jag har just nu är en bröllopsoutfit, och där tänker jag gå bananas!
  Bra att du reflekterar. Och du! Njuuut av de fina grejer du shoppat. De räcker ett tag, och undertiden du njuter kan du shoppingpausa lite?
  Kram fina!
  /pavvis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Rara du :-)

   Ja nog har H&M-beroendet försvunnit här i bloggen. Dock har det nog levt vidare lite i skymundan. Min garderob vittnar om några klänningar, ett linne, nått par jeans osv :-) Jag är bara inte så bekväm framför kameran och har väl ofta tänkt att HUR intressant är det egentligen att se vad jag har på mig? Så det har mest blivit när jag köpt något lite mer extravagant.

   & va härligt att få köpa en vacker bröllopsstass. jag ska ju också på bröllop i sommar men det får nog bli en av klänningarna i garderoben.

   Tack för dina fina ord.

   Kram kram

   Radera
 2. Vettigt du skriver. Jag är beredd på att skriva under! Efter en händelse i livet har jag omvärderat alla "döda" saker. Frågar också mig själv om det är behövligt. Lägger mer än gärna pengar på upplevelser.

  Kram och gonatt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Söta duktiga Anna :-)

   Har saknat dina kommentarer och ditt bloggande, undrade vart du tog vägen där ett tag.

   Jag tänker precis som du (egentligen) att det är roligare att lägga de där pengarna på upplevelser än "döda" saker. & att det antagligen skulle vara mycket roligare att shoppa då och då, och vara extra glad vid de tillfällena.

   Kram fina du.

   Radera
  2. Hihih, ja, jag undrade själv vart jag tog vägen. Kändes som jag hoppade över mig själv!!

   Kram Anna

   Radera
 3. Det är bra att du tar upp det där, för det är precis som du säger!! Jag tycker inte heller om när det blir för mkt. Jag försöker bara lyfta sådant jag verkligen älskar själv, som jag själv shoppar osv. Men det är lätt att bli fartblind, det är det onekligen och det blir fort väldigt dyrt. Hoppas du inte slutar besöka mig..och du vet..du har alltid en stående inbjudan till blåbärspaj och kaffe hos mig..så det så ;) Kram Mary

  SvaraRadera
 4. Du är så klok du, fartblind är rätta ordet! Mycket vill ha mer och det är precis samma för mig. Det är så lätt att sitta bakom en skärm och klicka lite för att sen råkat handla något man kanske inte alls behövde, visste fanns eller hade råd med.

  Linkan berättade om en modebloggare som satte shoppingförbud på sig själv i ett år.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Tack för att du tar dig tid och lämnar några ord hos mig. Det uppskattar jag verkligen.

Populära inlägg