LamellgardinerVi har solen som strömmar in i vardagsrummet om eftermiddagar och kvällar och för att skydda möbler och för att få lite inskyddssyn när det känns som det behövs så beställde vi häromdagen lamellgardiner för hela fönsterpartiet.

Idag var Johan i Malmö för att hämta dem och medan jag sitter här och skriver har han fullt upp med att sätta upp lamellerna. Det är ett himla pilleri för varje lamell ska mätas, vikas ihop, få en uppsättning och hängas upp. & det finns många lameller, 60 stycken närmare bestämt.

Men oj va bra det blir! Jag var lite emot lamellgardiner från början, jag ville hellre ha böljande tunna, vita gardiner men de hade tyvärr inte skyddad så mycket som lameller gör. Så började jag titta på lite bilder och började tänka att det nog faktiskt skulle funka. & det gör det. Det funkar faktiskt riktigt bra.

När de är ihopfällda (dvs inte täcker hela fönstret) ser det nästan ut som en vit gardin. & när de är utfällda är det som en vit vägg. Lovely.

Lamellerna går från tak till golv och det hade inte gått att göra på något annat sätt, det hade inte blivit snyggt. Men när täcker hela väggen blir det en helhet som passar in väldigt bra i vårt vardagsrum. Bättre än vad jag trodde som sagt.

& jag älskar hur det här huset blir mer och mer vårt och växer fram lite mer hela tiden. Att det får skynda långsamt men att det ändå händer saker hela tiden.

I en helt lagom takt.

Kommentarer

Populära inlägg