Den sköna gröna linjen

Grön ärtsoppa med rostade mandelflan och fetaost. Till det, rågbröd med tomat & lite salt.

Påskmat och godis står mig upp i halsen just nu. Känner att det har blivit alldeles för mycket socker & dåliga matvanor den senaste tiden. Lite sådär så man känner sig påverkad nästan, seg, trögtänkt, trött och plöfsig. Usch, obehaglig känsla.

Men det ska vi (jag) råda bot på. Från och med nu får man (jag) bara äta godis på lördagar (precis som barnen), inte äta kakor & dylikt i tid och otid. Jag ska röra mig mer, oavsett väder. Inte dricka en massa latte, dra ner på läskdrickandet och försöka dricka mer vatten.

& jag börjar nu, idag, inte lönt att skjuta upp det. Så vi var ute och gick i 40 minuter i duggregnet och det gick hur bra som helst, trots vädret (tänka sig) & när vi kom hem lagade vi grön ärtsoppa från Linas matkasse och det kändes fräsch och nyttigt med ärtsoppa, rågbröd med tomat och vatten att dricka. Vill försöka rensa ut allt skit som antagligen finns i kroppen efter en helg som påsken. & så hoppas jag att jag blir piggare, starkare och får mer energi.

Soppan var god och det blev mycket över så nu blir det soppa flera kvällar i rad, skönt att ha när vi kommer hem från jobbet, bara värma på och äta. Sen kan jag tänka mig att göra klar grönsaksoppa samt tomatsoppa någon dag. &så gott, nyttigt och lätt att göra.

Men nu är det sista kvällen på den här ledigheten och vi avslutar den med ett avsnitt av Game of Thrones. Den som spar hon har (avsnittet är från i onsdags).

Kommentarer

  1. Jösses vad grönt och fräsch det såg ut. Vi äter soppa alldeles för sällan. Kanske för att jag tycker inte jag blir mätt på det. I alla fall inte så länge. Men gott är det.

    Skönt med lite normala rutiner igen. Känner mig också lite tung av allt socker.

    Kram Lena - gott för själen

    SvaraRadera
  2. Vilken underbar färg du har fått på soppan!!!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Tack för att du tar dig tid och lämnar några ord hos mig. Det uppskattar jag verkligen.

Populära inlägg