Att inte tänka på Jesus.

Piss Christ - Andre SerranoPåsk snart.

Gud va skön. Då kan vi I lugn och ro högtidlighålla Jesus minne med att vräka I oss sill, ägg och godis. & sätta färgglada fjädrar i lite ris. Ungefär som för två tusen år sen alltså. Nästan samma...

Ja, lite ironisk. Påsken är en konstig högtid att ”fira”. Nu för tiden handlar det väl mest om att vi får fyra dagars ledigt och har tid att träffa vänner, släkt och åka på konstrunda (om man som vi bor i Skåne) och får möjlighet att vältra oss i mat & godis.

& Kycklingar. Såklart. Inte glömma kycklingarna. Utan dem kan vi inte fira Jesus. För luddiga gula små kycklingar passar bra ihop med bilden på en korsfäst Jesus.

Just saying.

Hur som helst ska det bli skönt att få vara ledig och träffa familjen. Kunna sova lite extra länge på morgonen (hur bra det nu kommer gå med fem barn och fem vuxna i huset, tur jag har öronproppar *s*). Äta god, god påskmat (älskar kräftsill, Brantevikssill, ägg, västerbottenostpaj, sparris, köttbullar & prinskorv mmm), proppa mig så full med de godaste små chokladäggen att de står ut genom öronen på mig och njuta av tillvaron (och försöka glömma bort skitvädret som tydligen ska tillbringa påsken med oss).

& inte tänka på Jesus. Inte alls faktiskt. (förutom då att han sitter på väggen vid matsalsbordet, då kanske jag tänker lite på honom)

Bilden ovan är ett kontroversiellt fotografi av Andre Serrano. Han har sänkt ner ett krusifix i sitt eget urin och fotograferat det. Vilket givetvis inte uppskattades så där förfärligt mycket av kristna vänner.

Jag?

Jag tycker den är strålande vacker.

Kommentarer

 1. Haha, Jo visst firar vi mer våren än Jesu uppståndelse. Så är det nog. Hade du inte skrivit vad han flyter runt i hade jag nog gissat på öl. På något sätt ändå mer tilltalande får jag nog säga...
  Kram

  SvaraRadera
 2. Det var en bra twist du fick till där!

  Lena - gott för själen

  SvaraRadera
 3. Påsken är härlig. Både med och utan Jesus ;-). Fast helst med varmt väder...

  SvaraRadera
 4. åh! och jag som var mätt.. blev precis hungrig efter ditt påskmats inlägg.


  Och jaha så du bor i den trakten, där jag hade fotat möllan.
  Blev nyfiken nu vart ;)

  KRAM! och glad påsk!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Tack för att du tar dig tid och lämnar några ord hos mig. Det uppskattar jag verkligen.

Populära inlägg