Att älska Johan


Det här är min kille, sambo, kärlek, älskade, vän och förtrolige. Den jag kryper ihop tätt intill när det stormar runtomkring och som jag kittlar så ofta det bara går, för att jag blir så glad när han skrattar (även om han hatar att jag kittlar honom, men lite svinn får man räkna med tänker jag).

Han är en passionerad man som kan gå igång på alla cylindrar när någon börjar prata lampor och ljussättning. Som kan sitta i timmar och spela tv-spel och förlora sig i spelens världar. Han är en sådan som gör allting väldigt noggrant, till skillnad från mig som hellre gör det lite sämre men snabbt. När han lagar mat gör han det med stor inlevelse och kryddar gärna lite extra efter eget huvud. & ibland blir det fel, som när han saltade "mammas köttfärsås", det ska vara socker, inte salt. Det är den enda av "mina" rätter han inte får göra efter det. Men allt som oftast blir det bra. Väldigt bra. Hans lasagne och hans maideirasås är det bästa jag vet.

Han är en man som gillar att få människor att växa. & det låter som en klyscha men så är det. Han är en bra lyssnare och kommer med goda råd (när man vill ha det) och bra coachning (när man inte vill ha råd). Han är en sådan folk gillar att ha som chef har jag förstått, just för att han lyssnar, låter folk ta plats och är genuint intresserad av människor, samtal och engagemang.

Den här mannen är en fantastisk pappa, en sådan jag själv hade velat haft.

Han kör bil snabbt men säkert och jag är aldrig otrygg (well, nästan aldrig i alla fall). Han går gärna med mig på promenader och håller min hand och han låter mig hållas när jag fastnar för kläder eller prylar som han egentligen tycker är helt onödig. Men som han vet gör mig glad.

Han blir bra på fotografier, så därför ser jag hellre honom framför kameran och mig bakom. Han gillar att klä sig snyggt, något jag uppskattar hos en man. Han har aldrig fula och för stora tröjor med konstiga tryck eller för korta byxor. Han skulle heller aldrig köpa ett par fotriktiga skor om de inte var riktigt snygga, skor och strumpor är viktig business you know. Han har nästan alltid fina färgglada strumpor och det är roligt att köpa sådant åt honom.

Han, precis som jag, gillar att resa, vilket gör att världar öppnar sig och möjligheter uppstår. & reser, det gör vi så ofta vi kan. & om jag reser ensam ser han till att finnas med där på resan, genom att skicka en flaska champagne eller ordna en massagetid i hemlighet.

Han älskar Caipirinha, kladdkaka och vill gärna ha en sportbil som vi kan åka i genom Europa. Han är en hundmänniska med gillar även katter och hästar. Han tycker om att snickra, pyssla och grilla. Han är en sådan som gärna lägger ner det där lilla extra när det ska grillas, som gärna tar sig tid och med en entusiasm jag inte besitter för grillning.

Han dricker gärna mjölk om han äter choklad och tycker inte om varken  banan eller gurka.

Han har det finaste leendet och det är därför jag kittlar honom. Han skiner upp som en liten pojke som skrattar sådär oförstört som bara barn kan. Jag kallar honom olika saker, för som min mamma alltid sa: kärt barn har många namn.

Men främst så är han min älskade och jag känner mig ofantligt tursam som fann honom när jag gjorde. När det plötsligt var en snygg man bakom det där skägget han hade gömt sig bakom. Tänk vad ett skägg kan dölja.

& nu har vi varit vi i 33 månader. & fler ska det bli.

♥♥♥

Kommentarer

  1. Vilken fantastiskt fin kärleksbetygelse! Och vilket kap du verkar ha gjort. Vad härligt det är när man träffar rätt. Men jag är säker på att du matchar allt det där, på ditt sätt.

    Kram Lena - gott för själen

    SvaraRadera
  2. Kärleken är det finaste som finns...Oavsett:)) kram till dig rar:)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Tack för att du tar dig tid och lämnar några ord hos mig. Det uppskattar jag verkligen.

Populära inlägg