Våren, med löfte om mer.


Så här blå var himlen i går. & visst får man en viss sommarkänsla när himlen är så blå att det känns som om man aldrig kan sluta titta på den.

Flygplanen gjorde vackra mönster och det för tankarna mot sommarens alla resor. Snart sitter vi där, på väg mot Svalbard, mot Mallorca och mot New York.

Men innan dess hoppas jag på en riktigt härlig vår här hemma, med många dagar i trädgården, i solstolarna, vid grillen. & våren är ju så underbar med alla sina lediga dagar som gör att man får lite extra energi. Om mindre än två veckor är det ju påsk, en miniweekend för de flesta. Då ska vi träffa familjen, äta gott, prata länge och väl med nära & kära, krama småttingar och bara vara.

Jag ser fram emot vårkvällar då man kan ta långa promenader upp till Uppåkra kyrka och titta på utgrävningarna eller vidderna. Då man kan sitta ute i trädgården i flera timmar efter jobbet och det fortfarande är ljust ute. När man kan gå promenader längst havet ute vid Långa bryggan, när man kan sitta på en uteservering och titta på människor, när man kan stanna utanför en trädgård på gatan och snacka med sina grannar igen.

När man kan grilla i trädgården och äta sina måltider ute, när man kan ta ett glas rosé i i solen en lördagseftermiddag. När bokhäckens blir alldeles grön av nya, fräscha blad och gräset blir grönare för varje dag som går.

Jag ser fram emot frukostar utomhus i solen, höra barnskratt på gatan utanför. Se barnen springa iväg och leka med kompisar på gatan eller springa ut och in hos grannarna.

Jag ser fram emot att sitta på balkongen på kvällarna när barnen lagt sig och njuta av solens sista strålar med en god bok i handen och den finaste mannen bredvid.

Jag ser fram emot värmen som tinar upp allting, som gör allting grönt och vackert igen. Som ger soliga rosor på kinderna och lite färg på näsa och panna. Som gör att man kan lägga undan vinterjackan och slänga på sig vårjackor och tröjor och ändå inte frysa. Som gör att man kan få börja använda sina fina klänningar igen.

& vet ni vad det bästa är, det har redan börjat!

Kommentarer

  1. Åh så härligt du beskriver det! Längtar oxå!

    SvaraRadera
  2. Rosé, måste köpa rosé! Åhh man kan inte annat än att längta efter dina ord!
    Ha en uuunderbar vecka fina du!
    /Paulina

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Tack för att du tar dig tid och lämnar några ord hos mig. Det uppskattar jag verkligen.

Populära inlägg