Olle och gräsmattan


Översta bilden visar hur det ser ut när jag dressat och stödsått
gräsmattan på partier där det varit utslitet sen tidigare sommrar.
Andra bilden visar hur det ser ut när gräset vuxit upp, samma
plats alltså.
Tredje bilden visar en annan del av gräsmattan som vi dressat och stödsått.


Dags att börja rå om gräsmattan. & det gör man på bästa sätt genom att följa Olles gräsprogram. På Olle Bergs sida finns det massor av bra tips och tillvägagångssätt. Vi följde de flesta förra året och vår gräsmatta är mycket bättre i år än vid samma tidpunkt förra året. T.ex är nästan all mossa borta. Det fixade FerroGenten (Järnsulfat inköpt på Granngården). Det är samma sak som är i MossaGTI men sjukt mycket billigare och minst lika bra om inte bättre.

Vår gräsmatta ser dock inte alls ut som Olle Bergs, och det är inte meningen heller. Men vill man ha en fin, skön gräsmatta att gå på och glädjas åt, som det är skönt att ligga på ryggen i och titta uåå på den blå himlen, ja då är det bra att ha lite ess i rockärmen så att man får den precis så som man vill ha den.

& Olles tips är bra, speciellt för den som inte kan något om gräsmattor (som jag för ett år sen, och jag ett år senare).

& istället

Kommentarer

  1. Märker att jag måste titta in hos Olle. Vi har bara mossa och det blir bara värre för varje år. Suck. Trädgård. Inte min grej. Jag vill ha stenläggning, altan, trädäck, whatever. Jag vill inte ha något som främjar ogräs och mossa. Krukor är bra.
    Gillar bänken. Min stil. Enkel och stilren. Ciao

    SvaraRadera
  2. Olel Berg är fantastisk. Jag kunde ingenting om gräsmattor och vår blev mycket bättre och det var inget jobbigt (förutom att klippa gräsmattan men det gjorde inte jag *s*)

    Bänken är fin men dyr :-(

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Tack för att du tar dig tid och lämnar några ord hos mig. Det uppskattar jag verkligen.

Populära inlägg