När framsidan räknas.Den här bänken kan jag tänka mig att ha i vår trädgård, på framsidan. Så att man kan sitta där på förmiddagaran och njuta av solen.

Just nu ser framsidan förfärlig ut sen vi gick bärsärk där i höstas och rev upp lökar, sågade ner träd och grävde upp buskar. Det ska ju inte se ut så för evigt (som tur var) men eftersom vi är lite osäkra på hur vi vill att det ska se ut så har vi kontaktat en trädgårdsarkitekt som ska komma ut till oss och titta på vilka möjligehter som finns, vilka växter som passar var etc. Så om cirka två veckor kommer de hem till oss för att spåna och rita upp förslag. Efter det kan vi sätta fart och rensa upp och göra fint.

Det ska bli jättespännande att höra någon annans tankar och förslag och kunna binda ihop det med vad vi är ute efter. & så tänker jag low maintenance. Det får inte bli som innan då man egentligen var tvungen att rensa ogräs en gång i veckan för att hålla framsidan fin. det är jag inte alls intresserad av. Faktiskt kan jag inte komma på många tråkigare saker. Lite trädgårdsarbete är kul, med betoning på lite. jag vill kunan njuta och använda trädgården, inte ligga på alla fyra och underhålla den. Det är jag som ska bli underhållen.

Just nu blommar de satans lökar jag grävde upp och la i vår stora jordhög så det ser helt vansinnigt ut. & i den jord där jag trodde att jag hade grävt upp alla lökar ser jag nu att jag inte ens var nära att ha fått upp alla.

Hela framsidan ser ut som en installation. Men, men. Det ska ju bli bättre. Vi hoppas bara att våra stackars grannar står ut ett tag till. Förhoppningsvis ser det mycket bättre ut om drygt en månad.

Så här såg det ut i höstas när vi var klara med vår röjning och så här ser det ut nu också, ungefär. Mindre grönt i omgivningen dock, det mesta runtomkring är fortfarande brunt och tråkigt. Här ska det alltså bli någon slags framsida med lite grönt, några blommor, så underhållsfritt som möjligt och lite avgränsande.

Mot den gula tegelväggen kan jag tänka mig den där bänken. & så borde det där staketet i bilden ovan målas ser jag.

Kommentarer

 1. Visst är det så. Man måste få tid att njuta, annars blir trädgården bara ett stressmoment. Just nu är jag också i planerartagen. Vi har några gamla thujor kvar från förra ägaren, som äntligen som ska bort, och därmed ger plats för nytt! Fast jag har ju en halv trädgårdsutbildning i bagaget, så jag planerar gärna själv ;)
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj! Imponerande. Jag kan tänka mig att plantera i framtiden. men då ska det vara sånt som vi själva valt, på avgränsad yta etc. De tidigare ägarna (och ägarna innan dess) har planterat ner allt möjligt under många år och det har säkert varit fint en gång men för oss blev det för mycket. & som pensionär kanske man har tid att påta i jorden hela dagarna men vi är ju inte riktigt där än :-)

   Radera
 2. Hahahaha...söt du är! Ja du...morötter säger du alltså. Hmm...mmmm morotskaka kan jag gå med på :P :D Du är så fin som du är, du får göra som jag. Ta långprommis före eller efter varje fika, gör susen ;) Även om jag också är lite rund på sina ställen, men du får hänga med mig i vassen. I'll bring the cupcakes! Kram fina du

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Tack för att du tar dig tid och lämnar några ord hos mig. Det uppskattar jag verkligen.

Populära inlägg