Kanske lite asfalt?


Fortfarande sjuk, det här börjar ju nästan bli lite larvigt. Men, det är väl inte så mycket jag kan göra åt det, kroppen gör som kroppen vill.

Försöker vara positiv och tänka på våren som nu faktiskt är här. I trädgården har Vintergäcken och Snödropparna fullkomligt exploderat och under höstlöven som fortfarande täcker rabatterna är Påskliljorna på väg upp. De får ligga där och gotta sig ett tag, tills det blivit lite varmare.

Men så har vi då framsidan, framsidan som ser ut som om Gudrun, Berit och  vad de nu heter var här och enbart röjde runt på vår del av gatan. Där jag i höstas slet som en idiot för att rensa bort alla de tusentals lökar som de förra och förrförra ägarna hade placerat ut i ingen logisk ordning alls. Alla de lökar som gjorde det helt omöjligt att hålla det fint på framsidan för det växte en tulpan här, fem tulpaner där och två tulparner en bit längre bort. Plus tusentals andra växter jag inte har en aning om vad de heter. Det såg ut som en djungel.

Men tror ni inte det är saker på väg upp igen? Jag blir nästan förbannad, hur mycket lökar kan det finnas i en bit jord egentligen?

Det var en retorisk fråga. Svaret är tydligen: Oändligt många.

Samtidigt, de första växterna på våren är ju rätt trevliga. Jag skulle bara vilja att de växer i prydliga samfund, det kan inte vara för mycket begärt.

Men men. Det är inget som inte går att ordna med en stor grävmaskin och en massa grus.

Eller asfalt. Asfalt är också bra.

Kommentarer

  1. Haha, det finns säkert de som är avundsjuka på dig... för det tar tid och en hel del pengar att få till det med många lökar så att det INTE ser arrangerat ut. ;) Du får bjuda in några väninnor och be dem ta med en liten spade och en påse helt enkelt... det blir tabberas ska du se!

    SvaraRadera
  2. Hmm, kansek men till och med grannarna var tacksamma att vi städade upp. De som bodde där innan var pensionärer som hade all tid i världen (tydligen) att rensa ogräs). sen blev de dåliga och trädgården fick växa igen i ett par år. Så det såg mer ut som en djungel :-)

    Men det var ju en bra idé, att bjuda in till tabberas! Tack!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Tack för att du tar dig tid och lämnar några ord hos mig. Det uppskattar jag verkligen.

Populära inlägg