Att spendera en dag med Wille.

På lördagar fikar jag & Wille. Nästan alltid. Johan är med Inez och rider och jag och Wille brukar fika, ungefär som två gamla tanter. Det är vår egentid och det är mycket trevligt. En kaka, lite festis, en kaffe och en bulle eller så. Lite snack och lite häng. Bara vi två, vår grej.

Sen brukar vi åka hem med vändande bil (dvs hästkaravanen Inez & Johan). Men idag, idag gjorde vi annorlunda, idag bestämde vi oss för att åka tåg.

För det kan man ju göra, bara för att det är kul liksom. & för en femåring är det ganska spännande att åka tåg, eller till och med som en dröm (hans ord, inte mina, han har uppenbarligen inte behövt åka med tågen vintertid).

Så vi gick och köpte biljett och hoppade på tåget. Mycket spännande. Det är ju så mycket en femåring inte vet, tex varför tåget inte kör (det är vi fler som undrar förvisso), hur snabbt ett tåg kör, om ett tåg kan flyga... osv.

Väl framme i Malmö hoppade vi av vid Triangeln (eller Triangelen som vi säger här nere) och gick mot rulltrapporna. Dagens andra äventyr, att åka långa, branta rulltrappor. Lite läskigt tyckte Wille och ville varken kolla uppåt eller neråt :-)

Upp kom vi i alla fall, efter tre olika rulltrappor. Vi stegade bort till Åsa och Ola för en snabbvistit och en dos av Milou. Hon sov dock så vi fick hänga med Åsa och hennes mamma och det var förstås lika trevligt. & så fick jag chans att fota Milou igen :-) Sötaste bebben.

Sen shoppade vi Lego, En tavla, snygga sugrör, ett gosedjur till Inez, vantar och Jeans (till Inez) Ost till ikväll (Gruyere, Bri, Chistera), en Petit Chablis och lördagsgodis.

Sen var vi helt slut och åkte hem. Dags för att åka tåg igen alltså. Denna gången skippade vi rulltrappan och tog istället den spännande hissen ner. En hiss som inte är som en vanlig hiss, mer som en skidlift, den går med andra ord inte rakt ner utan snett ner. & så är den i glas så man ser hela tiden spåren man åker på. Mycket spännande, men fortfarande lite läskigt.

Men på det hela taget, nästan som att vara på tivoli, rulltrappor, hisslift och tåg! En bra dag för en femåring alltså.

Legot, inte glömma Legot. Det var nog det bästa på hela dagen!

& jag, jag bor i mina Circle of Trust. De är så jäkla sköna. Bästa köpet på länge!

& snart är det Melodifestivalen, ostbricka, ett glas kallt vin och en varm sambofamn och en gosig och glad femåring. Sjuåringen är hos sin bästis och vi har en lugn och skön kväll framför oss.

Om Loreen vinner. Gör hon inte det blir jag sur.

På riktigt.


Kommentarer

  1. Vilken supermysig dag ni verkar ha haft! /Lena (snart med egen blogg)

    SvaraRadera
  2. Ja det var den faktiskt. :-)

    Kul med egen blogg! Hutta hit adressen sen, nu blev jag jättenyfiken!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Tack för att du tar dig tid och lämnar några ord hos mig. Det uppskattar jag verkligen.

Populära inlägg