Att packa för Svalbard

Bild från Visit Nord-Norge

Ok, det kanske är lite tidigt, jag menar, vi åker ju inte förrän om tre och en halv månad. Men jag tänker så här. Om tre och en halv månad (eller helst om max en) så har jag glömt allt vad vinterkläder heter och innebär. & jag kommer svansa omkring i kjolar och t-shirts & Converse och tycka att det är  high lift med sol och värme och inbilla mig att så är det överallt.

& då, precis när det är som varmast (kanske) så ska jag packa inför Svalbard, där dygnstemperaturen i juni är någonstans mellan -5 till 5 grader, men där man ska räkna med att det kan bli neråt -10 grader.

& det fattar ju vem som helst att det går inte, jag kommer ta med mig massor av saker jag inte behöver för jag kommer inte förstå hur kallt det är. Men då har jag kommit på den briljanta idén att skriva en packlista redan nu. Nu när jag har saker och ting framme, nu när jag känner av kylan och nu när jag vet vad som funkar och inte funkar.

Så, vad behöver man?

När man är ute:
1 tjock jacka.
1 par överdragsbrallor
1 underställ
1 par Sorel
Tjocka strumpor
Mössa
Vantar

Inne:
Långkalsonger
Gosiga sockar
Bekväma jeans
1 Klänning/kjol (om man ska vara lite tjusig någon kväll)
Tjocka gosiga tröjor
Undertröjor
Inneskor

Ja, det är väl vad som behövs ungefär. Så kan ni vara snälla och komma ihåg detta nu, så när jag börjar packa i juni så kan ni påminna mig om att jag faktiskt inte kan använda 8 klänningar, 5 toppar, sandaler, tunna linnen etc i minusgrader. Så slipper jag packa med en massa onödiga saker, som jag alltid gör. Det enda jag behöver är varma sköna kläder, inget fancy smansy, bara varmt. Ju varmare desto bättre. Gärna med inbyggda elslingor, elslingor hade varit toppen.

Ja.

Så ni påminner mig i juni ja?

Toppen!

Kommentarer

  1. Ohhh så spännande, du måste ta många bilder!!

    SvaraRadera
  2. O yes. Det kommer fotograferas som bara den. Både sambon & jag har bra kameron (och alla hans objektiv till det). Kommer bli smashing :-)

    SvaraRadera
  3. Ser fram emot det sen.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Tack för att du tar dig tid och lämnar några ord hos mig. Det uppskattar jag verkligen.

Populära inlägg