Att börja PW

Bild lånad från List of  sports


Fjärde PW-turen denna vecka och det känns verkligen i de små, små musklerna i smalben och lår. Jag går förvisso inte så jättelångt men efter nästan två års träningsuppehåll så känns det rejält i musklerna. Fast det är bara bra, då vet man att det händer något. & att det förhoppningsvis innebär att musklerna tightar till kroppen lite.

& det bästa, frisk luft och lite uppehåll från vardagen. Plus att det stärker min rygg och ger mig rörlighet i nacke och axlar.

Tänkte försöka gå så ofta det bara går, antingen innan jobbet, på lunchen eller efter jobbet (alltså en gång om dagen) med något uppehåll i veckan om det behövs (tex om det regnar).

Johan har redan hållt på ett tag, men han går innan jobbet på morgonen och jag som sover lite halvkasst är alldeles för trött för att gå upp så tidigt, & så vill jag gärna att det ska bli lite varmare innan jag beger mig ut i ottan. Men sen, när det blir lite varmare och bättre väder så hoppas jag kunna följa med honom då och då. Annars får det bli direkt efter jobbet och det funkar ju bra det också, bara man kommer iväg.

Känner också att jag inte behöver överdriva och gå en mil om dagen utan huvudsaken är att jag rör på mig regelbundet, om det så är 3 km eller 10 km. Till skillnad från några år sen då jag kunde gå till gymmet tjugo i sex på morgonen för att vara där när de öppnade kl 06.00. sen gå en timme på löpband, sen gå till bussen och innan jag ens kommit till jobbet hade jag avverkat 10000 steg.

Gelet I tell you. Galet.
Det var några år sen nu och livet ser annorlunda ut men lite av den där träningsandan kunde jag ju försöka uppbåda någonstans. Även om jag kanske kan räknas till en av de lataste nu för tiden.

Men bra musik & fint väder borde kunna öka motivationen. Sen är resten upp till mig känns det som. Så om bara Spotify & SMHI fixar sina delar så ska jag nog kunna fixa min del.

Tror jag.

Kommentarer

 1. Heja heja!!!

  Träningsvärk? Jo, ja tack det känns i början!!

  Kram och fin fredag :)

  SvaraRadera
 2. Det är så skönt med alla sorters promenader! Lite extra bra är det med PW trots allt. Härligt att bli svettig och att känna att man gjort något, tycker jag.

  Ha en skön fredagkväll.

  Kram Lena - gott för själen

  SvaraRadera
 3. Klart du fixar. Det är ju rena välbefinnandet att köra pw ute. Rensar skallen. Tänker aldrig så bra som då jag är ute och rör på mig. Jag skulle behöva en liten diktafon så jag kunde tala in alla sjyssta idéer som strömmar igenom mitt huvud när jag promenerar. Jag har inte riktigt kommit igång efter operationen, men jag måste lägga mig i träning snart inför NY. Där blir det nog mer än 10000 steg. Kram

  SvaraRadera
 4. Kul att du kommit igång med pw. Det är alltid bra att röra på sig, och varje steg är bättre än inget :). Lycka till.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Tack för att du tar dig tid och lämnar några ord hos mig. Det uppskattar jag verkligen.

Populära inlägg