RepeatVi ligger utspridda i huset, Johan i soffan, spelandes tv-spel i ett par hörlurar som får honom att se ut som prinsessan Leia, Lilleman jazzar i solen och jag försöker värma mig genom att försöka krypa så nära brasan det bara går. Här har jag nu suttit i ett par timmar, njutigt av att bara ta det lugnt, lyssnat på musik, surfat runt och läst texter man får gåshud av.

& musiken, den går på repeat. Jag är en sån, en sån som sliter ut repeatknappen på en stereo, som förstör låtar för andra genom att spela dem om och om igen, som inte kan få nog när något fastnar, som kan få ett blandband att spela baklänges för att de delar som jag spelat om och om igen är så blankslitna att låten på andra sidan hörs genom.

En natt spelade jag Alanis Morisettes Ironic på repeat hela natten. & det har varit nätter då jag programmerat stereon att spela två låtar på en skiva tills solen går upp. Jag har suttit i en fönsterkarm i ett regningt Malmö och sträcklyssnat på You were always on my mind med Elvis Presley medan jag funderat över livet. Jag har åkt tåg medan samma låt följer mig genom landskapen, jag har suttit i ett kök med en ny förälskelse och lyssnat på The power of love medan de svarta ögonen från en gammal förälskelse tittade på en bit bort. & de spängande känslorna som aldrig fick komma ut den där natten.

Jag har lyssnat på Mannen i den vita hatten (16 år senare) tills jag kunnat texten utan och innan och längtan tagit en ny vändning. Jag kan fortfarande åka tillbaka till sent 90-tal när jag hör Kylie Minogues On a night like this, och minnas känslorna från då. De där som inte riktigt fick plats.

& jag har otaliga gånger lyssnat på Iris med Goo goo dolls och minns min mamma, så mycket så att strofer ut låten finns förevigad på min arm.

& något som kan ge så mycket känslor kan aldrig vara dåligt. Hur många repeatknappar man än sliter ut.

Kommentarer

 1. Hahahahaha....gulliga du! Vi är precis samma lika när det gäller låtar. Jag lyssnar gärna på en låt..om, och om..och om och om och om och om..ja du fattar...och om igen! Kaske varierar jag mellan 2-3låtar på en dag. Men ibland inte ens det.

  jag älskar att jag inte är ensam (mannen blir lite sliten på mig).

  Tack för alla dina fina inlägg hos mig, har inte hunnit svara..haft så otroligt mkt med jobb, blogg å husletande att dagarna bara försvunnit. Men till helgen blir det bloggeventet..yay!!

  Kram Mary

  SvaraRadera
 2. Jag är exakt likadan.
  Att minnas tider och resa genom tiden med musik gör jag nästan dagligen.
  (Skrev det i mitt första utkast till Bloggeventet men strök det, men så kul att vi är två iaf ;-) )

  Härlig blogg du har, åker rakt in i favoriterna!

  SvaraRadera
 3. Presentationen alltså :-)

  SvaraRadera
 4. Hej raringar.

  Tack för era kommentarer och va skönt att det finns fler repeatflickor där ute. & som har musik som ledmotiv till det som gått. :-)

  Ses på lördag!

  Kram

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Tack för att du tar dig tid och lämnar några ord hos mig. Det uppskattar jag verkligen.

Populära inlägg