Ranelids mirakel

Ranelid i Melodifestivalen
Tja, var det så himla märkvärdigt eller hemskt? Var det verkligen någon som förväntade sig att det skulle låta annorlunda. & så mycket sämre än de andra bidragen i år (utom Loreen, alltid utom Loreen) tycker jag definitivt inte att det är. Utan att peka ut något speciellt bidrag så håller denna tävling så undermålig klass att jag knappt förstår dess existensberättigande längre, inte i denna form. (& att det i "folkmun" (läs kvällspressen) börjat kallas för Mello de senaste året gör mig smått illamående, vad lär de sig på journalistutbildningarna nu för tiden, dagisjournalistik) är det hit våra public servicepengar går? Då vill jag ha tillbaka min tv-licens. Kvickt.

Som jag såg någon skriva någon annanstans, det måste finnas bättre låtar än så här (än Ranelid alltså). Mitt svar är Nej, det finns det inte. Det räcker väl med att kolla på deltävlingarna så har man svaret, det finns inte bättre låtar än så här. & jag tycker inte att det är en schlager men det var i alla fall upplyftande och det fick folk att snacka (alla tycks kolla på melodifestivalen om man ser till antalet Facebookinlägg dag).

Förvisso, jag såg Björn Ranelid förra veckan och det var en fantastisk upplevelse, han var precis som på scenen nu, snabb i munnen, utstrålning etc. Så för mig är det Björns framträdande inte konstigt (vad den där tjejen och hennes doakör gör förstår jag mig dock inte på, 80-talet ringde och skämdes), ingen schlager, dock väldigt Ranelidskt.

Med andra ord, inget att vara upprörd över, heller ingenting man kanske lägger in på sin Spotifyspellista. Men det är Melodifestivalen, 30-32 skitdåliga låtar (hej, jag älskar Melodifestivalen men kvalitéen på låtarna är allt annat bra) så vad förväntar sig folk egentligen?

Ta det för vad det är, underhållning.

& vill ni se bidraget så finns det på Vimeo.

Enjoy!

Kommentarer

 1. Jag tyckte det var fantastiskt bra, humor glädje mm =)
  Kanske inte mycket till sång, men det gör inget. Det var äkta iaf!

  Fast sen blev jag såld redan förra helgen kram på dig

  SvaraRadera
 2. Ja men har det inte varit så på många av klädbridragen i år. Jag blir helt förstummad och bara sitter och gapar..är det nån slags runway för smaklöshet eller? RRRIIINNG RRRIIING...Jaha det är 90-talet? Jaha nej, INTE ENS ni vill ha tillbaka den där outfiten. FFS! AFrodite (vad pågår), tjejen bakom Ranelid och så Love Generations psykadeliska scenoutfit på det. huga! :P *asg* Men men..smaken är som baken..delad uppenbarligen!!

  Jaaaa baka!!! Yaaaay! :P Tack söta du för fina orden!

  Kram

  SvaraRadera
 3. Jag kan inte annat än hålla med. Bidragen i år är katastrofalt dåliga. Det enda som gör det värt att titta på är programledarna. Jag gillade Ranelid. Han var sig själv. Gjorde sin grej.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Tack för att du tar dig tid och lämnar några ord hos mig. Det uppskattar jag verkligen.

Populära inlägg