På taniga benSå får hon äntligen lite andrum, en stunds vila, innan det är dags för nästa fight. Den stora fighten. & vi som sitter här bredvid är i ett annat stadie, och jag kan knappast sätta mig in i hur det egentligen känns, hur det är att vara hon. Vad tänker hon, hur känner hon, är hon rädd?

Jag är rädd. Även då jag inte vill erkänna det, inte ens för mig själv. Jag är bra på att förtränga. Det var jag då, det är jag nu. Det kommer jag alltid att vara. För det är inte förrän långt senare jag förstår, förstår stundens allvar, stundens insikter, förstår hur jag själv mår. För hur man än vrider och vänder på det så måste orken, lusten, känslan vara där för dem, de andra, de som behöver ströttningen mer, de som behöver uppmuntran, goda råd och en försäkran att det blir bra, att det blir bättre, att det kommer ordna sig. De som behöver det mer. De som är närmast henne, de som också behöver någon att prata med.

De som varit som jag.

Jag är långt därifrån nu, men i tanken är jag hela tiden nära. Hon är en del av mig, jag är en del av henne, sprungna från samma mormor & morfar, vi har samma helvetesgener, det är det som gör henne så sjuk. De satans generna, alltid generna.

& bara en dåre kan undgå att tänka tankarna jag tänker.

Jag lyssnar på Flickan & kråkan och bakom muren rullar torra tårar nedför mina kinder, det är som om all världens sorg är fångad i Mikael Wiehes vackraste sång. & jag har svårt att bestämma mig för om glaset är halvfullt eller halvtomt och hur jag ska leva mitt liv när det hela tiden består av så mycket sorg, så mycket smärta och så oerhört mycket saknad.

För jag är en skadeskjuten kråka, och jag springer på taniga ben, men jag tänker på det Mikael Wiehe sagt, finns det hopp är det aldrig för sent.

Kommentarer

  1. Ahhh det där är Patriks absolut nya favorit. När den spelas här hemma så vrids volymen upp till max och han bara njuter!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Tack för att du tar dig tid och lämnar några ord hos mig. Det uppskattar jag verkligen.

Populära inlägg