New Yorktips del 5 - Shopping

Bild lånad från treehugger
.

Shopping i New York - marvelous.

Det finns oändliga möjligheter till shopping på Manhattan. & skulle det inte räcka så kan man ju alltid ta sig till en outlet som Woodbury Commons eller ett stort köpcentrum i någon närbelägen

Men jag brukar stanna på Manhattan, det räcker gott för mig.

Saker jag alltid köper eller butiker jag besöker:
Shampoo, balsam och andra hårprodukter. Sjukt mycket billigare än i Sverige. Går att köpa i vilken drugstore som helst i princip. Jag brukar köpa Tigi.
SminkSephora - Chanelmaskara, Cliniqe hudvård, Philosophy. Yves Saint Laurent Touche Eclat  Concealer m.m
Converse - finns i de flesta sportskoaffärer plus i Converse egen butik i Soho. Minst halva priset mot i Sverige.
T-shirtYello Rat bastard - Stor butik med bokstavligen miljontals t-shirts med tryck. Helt klart värt ett besök. Nu är jag förvisso lite trött på tryck men här finns Converse & andra saker as well.
UnderkläderVictorias secret. - Servicen här är fantastisk. Be om hjälp och du kommer ha händer över hela din byst men sen får du också en bh som sitter som den ska, passa på att köra flera. Finns också supersöta pyjamasset, t-shirts etc och på deras filial Pink kan man köpa gosiga mjukisbyxor etc.

Converse store.

För kläder kilar jag alltid in på Forever 21 vid Union square, H&M vid New York public library (fifth avenue), Victorias Secret (se ovan), Areopostales (överallt), The Childrens place vid Union square, Levi's store och Quicksilver vid Time square.

H&M på fifth avenu

Jag brukar vandra Broadway ner, från Union square och ner mot Canal Street. Från E Huston Street börjar Soho och där brukar jag göra avstickare in i området och titta i alla de roliga butiker som ligger där. Bara att följa Spring st eller Broome st in en bit och börja utforska området.

Här hittar man mycket kul, små designbutiker, J. Lindeberg, DKNY, Flying A, Kate Spade m.m.

Om man vill göra av med lite pengar är Meatpacking District ett schysst ställe att bege sig till, här finns bla. Stella McCartney, Alexander McQueen, Apple och Diane von Furstenberg.

Det känns som i princip alla affärer som finns går att hitta på Manhattan. Från de allra billigaste till de allra dyraste. Kul är det iaf att gå in på tex Christian Loubotuins skoaffär på Upper East side, Juciy couture i samma område, Tiffany & Co och Louis Vuitton, på fifth ave även om det kostar skjortan. Broadway, Madison & Fifth Avenue är roliga gator att vandra upp och ner på, det är variation på butikerna beroende vart på gatorna man befinner sig.

Det finns också ett par stora varuhus där Macy's är det mest kända kanske, sen finns det Bloomingdales, Saks on fifth, Bergdorf GoodmanCentery 21 som ligger vid Ground Zero är värt ett besök men var beredd på att få leta en hel del.

För inredning finns det bland annat Crate & Barell, DWR, Vitra och MoMA Store

För fotogrejer som objektiv, kameror, väskor, etc etc så ska man bege sig till BH Photo & Video. En mycket intressant affär som känns lite som tomtens julverkstad. Komplicerat kassasystem för oss svenskar där man beställer i en kassa, betalar i en annan kassa och hämtar ut sina grejer i en tredje kassa.

En bra sida att kolla upp restauranger, affärer etc är The New York Magazine, de har massor av info om vad som pågår i staden.

Kommentarer

 1. Bra lista med butiker! Kan dem alla! MEN du missade en: Jersey Gardens. Disgusting place, men perfekt när man måste checka ut från hotellet o har fyra timmar kvar. Eller så börjar man där... Närmre än Woodbury o du behöver ingen hyrbil... Enbart ett par minuter till Newark airport o med 'alla' outlet stores u need...

  SvaraRadera
 2. &, aldrig hört talas om, det ska jag kolla upp när jag är där nästa gång. Tack för tipset!

  SvaraRadera
 3. Himla massa bra tips. Vi har hunnit med ganska mycket av det du nämnt idag och nu är jag så trött att jag nog måste kollapsa en stund ;-). Det är jobbigt att shoppa, ingen har någonsin sagt något annat...

  SvaraRadera
 4. Det är sjukt jobbigt att shoppa i New York, det finns så mycket :-)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Tack för att du tar dig tid och lämnar några ord hos mig. Det uppskattar jag verkligen.

Populära inlägg